#AloneTogether: ovog vikenda dve nove emisije na onlajn platformi KC Grada

Povodom obeležavanja 11. rođendana KC Grada, pokrenuta je jedinstvena online platforma #AloneTogether.
24. April 2020.

Povodom obeležavanja 11. rođendana KC Grada, pokrenuta je jedinstvena online platforma #AloneTogether, program posvećen promociji umetnosti i kulture koji se sastoji od muzičkih nastupa, intervjua, razgovora i preporuka u vidu kratkih formi predstavljanja stvaralaštva muzičara, književnika, filmskih autora i drugih umetnika i njihove svakodnevice u ovom nesvakidašnjem vremenu.

Premijerna emisija emitovana je prošle subote putem live stream-a na kanalima KC Grad, a serijal se ovog vikenda nastavlja emitovanjem dve emisije, u petak 24.4. i u subotu 25.4. od 21h. Gosti Kulturnog centra Grad prvog dana vikenda biće NJ.E holandski ambasador Gilles Beschoor Plug i glumac Miloš Timotijević, a očekuju nas i spotovi benda св. Псета nastali u izolaciji, kao i nastup kantautora Ilije Ludviga. U subotu slušamo prekookeanski GistroPop specijal Vladimira Skočajića Skoče koji će nam birati muziku direktno iz Ostina u Teksasu.

U prvoj fazi projekta prilozi se snimaju u kućnoj varijanti, uz poštovanje preporuke ograničenog okupljanja ljudi i slanje poruke o solidarnosti i svesti o problemu u kome se ceo svet našao, a kroz princip “digital closeness” projekat je svojevrsna antiteza sveprisutnom “social distance” modelu. Format kolažnog karaktera emituje se u doba zabrane kretanja tj. preporučene izolacije, a projekat takođe čine i književne, muzičke i filmske preporuke umetnika koje možete čitati na www.kcgrad.rs.

Premijernu emisiju serijala možete pogledati ovde.

 

Projekat su podržali Serbia Creates / Srbija Stvara i Hemofarm Fondacija.

Najnovije iz: Sanduče

0 Comments

Pošalji komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Pratite nas na:

Preporučeni tekstovi