#AloneTogether: Prvomajsko izdanje emisija KC Grada

Ovog karantinskog prvomajskog vikenda Kulturni centar Grad donosi vam još dve epizode #AloneTogether serijala na kanalima Kulturnog centra Grad, u petak 1. maja i u subotu 2. maja.
1. May 2020.

Ovog karantinskog prvomajskog vikenda Kulturni centar Grad donosi vam još dve epizode #AloneTogether serijala na kanalima Kulturnog centra Grad, u petak 1. maja i u subotu 2. maja od 21 sata.

U petak, gost će biti Rajko Grlić, reditelj, producent, scenarista i profesor na Univerzitetu Ohajo u SAD, odakle se i javio Kulturnom centru Grad, tu je i mlada umetnica Viktorija Zdravković čija je izložba „Iru” , planirana u Gradskoj galeriji, odložena, a čućemo i nastup kantautorke Ane Ćurčin i videti spotove benda proto tip nastale u karantinu.  U subotu nas očekuje Mile Hund iz Rijeke, jedan od omiljenih Grad rezidenata, i donosi žurku Mile Voli Disko.

Između ostalog, Rajko Grlić će u emisiji pričati i o saradnji sa Nebojšom Glogovcem na filmu “Ustav Republike Hrvatske”.

„Bila je neizmerna sreća da sam imao Glogija, da je on to igrao, da je voilo, i ta igra je bila jedna od najlepših glumačkih igara koje sam se sa nekim igrao”. Govoreći o filmu „Čaruga” kao vrsti vesterna, Grlić je rekao da bi svaki režiser zakonom trebalo da snimi barem jedan vestern: „To je jedan pravi oblik filma i onoga što film ima u sebi – rubove zakona i nezakona. Ja tvrdim da je vestern najsličniji antičkoj tragediji u podeli vrednosti, morala”, rekao je Grlić.

Do raspada Jugoslavije snimio je sedam dugometražnih igranih filmova među kojima su kultni „U raljama života” i „Čaruga”, zatim skoro deset godina nije stvarao, a onda je snimio još četiri filma od kojih su najpoznatiji „Karaula” i „Ustav Republike Hrvatske”. Sa Grlićem se razgovaralo i o slobodama u doba pandemije, o seriji „Grlom u jagode”, o socijalnom životu u vreme i posle krize, o stanju u filmskoj industriji i mogućoj budućnosti, ali i o vanrednom stanju u SAD.

Prethodnu emisiju pogledajte ovde.

Projekat su podržali Serbia Creates / Srbija Stvara i Hemofarm Fondacija.

foto: Kulturni centar Grad promo

Najnovije iz: Sanduče

0 Comments

Pošalji komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Pratite nas na:

Preporučeni tekstovi