fbpx
ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji

Alternativni centar Šapat ugostio bend GORA

Novi niški bend na sceni Alternativnog centra Šapat

8. February 2022

Duge pesme i nesvakidašnji aranžmani su nešto šta bi prosečnog slušaoca već u startu odbilo, s obzirom na to da živimo u eri brzih dešavanja i kratkih sadržaja.

Međutim, niški sastav GORA je nastupom u Alternativnom centru Šapat dokazao da i duge pesme novijeg doba mogu da budu zanimljive, kvalitete i sadržajne, poput onih koje pamtimo iz zlatnih vremena.

Mladi bend, koji ima svega jednu snimljenu pesmu, je dobio priliku da stane na podijum Alternativnog centra Šapat – i to ukazano poverenje su opravdali i prevazišli sva očekivanja, govore iz centra.

„Uprkos našoj maloj popularnosti, ekipa iz Alternativnog Centra Šapat je entuzijastično prihvatila da snima našu muziku i dočekala nas kao zvezde. Savo je vrhusnki domaćin, tako da smo se od samog početka osećali kao da smo kod kuće. Zahvaljujući profesionalnom radu ekipe, snimci su svetskog kvaliteta, a pored toga smo se i sjajno družili sa svima koji su radili na projektu. Gora je zahvalna”, izjavio je Aleksa Videnović, član benda GORA.

Tekstovi na srpskom i engleskom jeziku, mistična tematika prošarana bluz notama sa prizvukom surf roka je jedan od načina da se opiše muzika koju ovi momci stvaraju.

„Momcima iz Gore smo pružili priliku da svoju muziku podele sa širom publikom i to su iskoristili na pravi način. Dosta su vežbali, vodili su računa o tome šta će obući, kako će se ponašati i to su sve bitne stvari o kojima jedan bend mora da vodi računa.” navode iz centra.

Takođe dodaju: „Bilo je treme, što je razumljivo, ali to nije preterano uticalo na krajnji ishod. Alternativni centar Šapat će i ubuduće pružati šansu bendovima poput Gore, originalnim i ambicioznim sastavima koji žele da rade, i imaće identične uslove za nastup kao što će imati i svi afirmisani bendovi koje budemo dovodili, što je i jedan od ciljeva centra.”

Alternativni centar Šapat je pokrenuo akciju #PodržiPriču gde pozivaju sve ljubitelje alternativnog zvuka da ih zaprate na mrežama i podrže njihov rad.

Preporučeni tekstovi

Pratite nas na:

0 Comments

Pošalji komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *