STIGAO JE NOVI BROJ OBLAKODER MAGAZINA! NABAVI SVOJ PRIMERAK U SVIM BOOKA KNJIŽARAMA, ILI NAM PIŠI NA MEJL oblakodermagazin@gmail.com | STIGAO JE NOVI BROJ OBLAKODER MAGAZINA! NABAVI SVOJ PRIMERAK U SVIM BOOKA KNJIŽARAMA, ILI NAM PIŠI NA MEJL oblakodermagazin@gmail.com | STIGAO JE NOVI BROJ OBLAKODER MAGAZINA! NABAVI SVOJ PRIMERAK U SVIM BOOKA KNJIŽARAMA, ILI NAM PIŠI NA MEJL oblakodermagazin@gmail.com | STIGAO JE NOVI BROJ OBLAKODER MAGAZINA! NABAVI SVOJ PRIMERAK U SVIM BOOKA KNJIŽARAMA, ILI NAM PIŠI NA MEJL oblakodermagazin@gmail.com | STIGAO JE NOVI BROJ OBLAKODER MAGAZINA! NABAVI SVOJ PRIMERAK U SVIM BOOKA KNJIŽARAMA, ILI NAM PIŠI NA MEJL oblakodermagazin@gmail.com

Oblakoder merch   |    Newsletter    |    Patreon   |   Antifejk

Ana Ćurčin predstavlja Scene – album primenjene muzike

Izbor primenjene muzike koju je Ana tokom godina pravila za pozorište, film, video igre, reklame

10. November 2020

Beogradska muzičarka Ana Ćurčin predstavlja album „Scene”, na kojem je napravljen izbor primenjene muzike koju je Ana tokom godina pravila za pozorište, film, video igre, reklame… Na „Scenama” Ana peva na maternjem, engleskom, ruskom i španskom jeziku, svira gitaru i klavir, komponuje i producira i predstavlja se kao kompletna autorka muzike koja kombinuje žanrove i osećanja. Snimanje i produkciju ovog albuma pomogao je SOKOJ.

Album „Scene” dostupan je za slušanje na svim digitalnim striming platformama (Spotify, Deezer, Apple music…), na Youtube-u, kao i za preuzimanje na Aninom i bandcampu Pop Depresije.

Na „Scenama” zastupljene su kompozicije koje je Ana Ćurčin komponovala za pozorišne predstave „Svedobro”, „Kiri i Klodel” i „Ja često sanjam revoluciju”, dokumentarne filmove „Zaveštanje” i „Las Distancias”, video igru „Golfclub: Wasteland”, televizijske reklame, kao i saradnja s Ansamblom Kolo i pesme koje je Ana napravila za serijal „Klavirsko nebo”.

Poseban kuriozitet vezan je za bandcamp izdanje, na kojem se nalaze dve bonus pesme: dva demo snimka pesama koje su nastale za predstavu “Crvena ljubav” A. Kolontaj u režiji Olge Dimitrijević i koje će izazvati veliku pažnju. Mastering albuma uradio je Goran Antović, a dizajn omota delo je mlade umetnice Ene Jevtić.

Najstarija pesma na „Scenama” nastala je 2013. godine i to je vinjeta „Dreams” – saradnja Ane i Nemanje Mosurovića, a najnovija je iz 2020, „Košuta” koju su Ana i flautistkinja Milena Jančurić komponovale za „Klavirsko nebo #3″. Na albumu se nalaze i dva tradicionala, „Lastavice, lasto” – saradnja s Ansamblom kolo i prekrasna „Oj, Savice” koju je Ana otpevala za dokumentarni film „Zaveštanje”.

Retko se dešava da se umetnik potpuno „otkrije” pred svojom publikom, a „Scene” su upravo to – ulazak u intimni svet Ane Ćurčin, njene snove i inspiraciju. Pozivamo vas da nađete mesto za sebe i svoje snove u Aninim scenama.

Naslovna fotografija: Danilo Mijatović

Tagovi:

Preporučeni tekstovi

Pratite nas na:

0 Comments

Pošalji komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *