Ana & The Changes predstavljaju album uživo Differences Live

Na „Differences Live" zabeleženo je šest pesama iz svih perioda Anine karijere

9. October 2020


Beogradska muzičarka Ana Ćurčin predstavlja svoj prvi album uživo, „Differences Live”, koji je snimljen na koncertu Ana & The Changes 4. oktobra prošle godine u sali „Amerikana” Doma omladine Beograda. Album je dostupan na bandcampu benda i Pop Depresije, kao i na svim digitalnim platformama.

Na “Differences Live” zabeleženo je šest pesama iz svih perioda Anine karijere, od pesama sa prvog solo albuma „Sketches of Belonging” – „Unknown”, „Princess” i „Communicate”, preko hitova sa „Differences” – naslovna i „Took Care of You”, a prvi put objavljena je i furiozna „Abandoned” koja se često menjala tokom godina i koja je sada dobila svoj definitivni oblik.

“Kada smo objavili “Differences” prošle godine, nisam mogla ni da zamislim da će naredna, 2020. godina biti toliko drugačija u odnosu na prethodne. Svirali smo koncert u Domu omladine 4. oktobra nadajući se da će to biti jedan od mnogih na kojima ćemo svirati nove pesme. Međutim, pandemija je sve preokrenula i umesto godine koncerata po regionu okrenuli smo se introspekciji i kreativnosti, ali svi strpljivo čekamo trenutak da ponovo zasviramo zajedno sa publikom bilo gde. “Differences live” je naš podsetnik na to da postoje relativno normalna vremena, a na neki način je i naš oslonac, podrška ali i poklon publici da se zajedno podržimo i strpimo dok stvari ne krenu na bolje. Mi smo na tom koncertu zaista uživali i ovim pesmama hoćemo publiku ali i sebe da vratimo u te trenutke i koncertne sale, podelimo trenutke radosti i energije koju donosi koncert kao živa scenska umetnost koja postoji upravo zbog razmene emocije, energije, ljubavi i svega što nas spaja, pa i deli…” kaže Ana Ćurčin.

Foto: Bojana Janjić

Grupa Ana & The Changes je za ovu priliku svirala u proširenom sastavu: uz Anu Ćurčin (glas i gitara), Gorana Antovića (klavijature), Marka Cvetkovića (bas) i Marka Beninija (bubanj), nastupili su i Miloš Šikman (perkusije), dok su prateći vokali bile Ivana Vukmirović i Nataša Filipović. Koncert je snimio Dejan Vučković, koji je na promociji bio dizajner zvuka, a miks i master delo je Goge Antovića.

Ana Ćurčin je tokom svoje karijere objavila dva studijska albuma – „Sketches Of Belonging” (januar 2016) i Differences” (septembar 2019, kao Ana & The Changes), kao i kolekciju demo snimaka „Sketches of Belonging (solo & acoustic)” (april 2015), a posle “Differences Live” do kraja godine objaviće i album sa primenjenom muzikom „Scene”.

Foto: Danilo MijatovićPratite nas na:

0 Comments

Pošalji komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Preporučeni tekstovi