Antena 25: Mladi i anksioznost

Zbog čega je anksioznost česta pojava kod mladih?
Autor/ka Marina Zec

27. August 2020

Anksioznost je česta pojava kod mladih, a pojedina istraživanja pokazuju da je ovaj problem u stalnom porastu.

Jasne statistike o broju mladih koji se suočavaju sa anksioznošću ne postoje, jer veliki broj njih ima otpor prema suočavanju sa ovim problemom, a pogotovo sa javnim govorom o njemu. Smatra se da je anksioznost direktna posledica vremena u kojem živimo i da zbog broja mladih koji imaju anksioznost nije u pitanju lični, već društveni problem.

Upravo zbog toga u novoj epizodi Antene 25 razgovarali smo sa Majom Vukašinović iz centra Psihološko jezgro, koja nam je kroz razgovor pomogla da demisitifikujemo različite fenomene koji se odnose na anksioznost i odgovorimo na pitanja: kako anksioznost nastaje, kad se najčešće pojavljuje i kako se može umanjiti.

Pitali smo i mlade šta misle o anksioznosti i da li su se suočavali sa njom.

Voditeljka: Marina Zec

Pratite nas na:

0 Comments

Pošalji komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Preporučeni tekstovi

Antena 25: Mladi i horoskop

Antena 25: Mladi i horoskop

Koliko vas je ljudi u životu pitalo koji ste znak u horoskopu, a koliko ste osoba vi pitali? Šta radite kad čujete da je retrogradni Merkur ušao u vaš znak ili, još gore, ako se ponovo vratio?

Antena 25: Mladi i Jutjub

Antena 25: Mladi i Jutjub

Kakav sadržaj mladi prate na Jutjubu? Koga prate i zašto? Kako je snimati klipove svakodnevno i stvarati sadržaj koji će uvek biti zanimljiv tvojim pratiocima? Dario Kesegi, poznatiji kao Sićo, odgovara nam na ova i mnoga druga pitanja.

Antena 25: Uticaj korone na živote mladih

Antena 25: Uticaj korone na živote mladih

Od početka godine suočili smo se s nečim što ni brojni apokaliptični ili naučno-fantastični filmovi i serije nisu predvideli – a to je virus koji je poremetio ceo svet i promenio našu svakodnevicu.