Antena 25: Mladi i anksioznost

Zbog čega je anksioznost česta pojava kod mladih?
Autor/ka Marina Zec

27. August 2020

Anksioznost je česta pojava kod mladih, a pojedina istraživanja pokazuju da je ovaj problem u stalnom porastu.

Jasne statistike o broju mladih koji se suočavaju sa anksioznošću ne postoje, jer veliki broj njih ima otpor prema suočavanju sa ovim problemom, a pogotovo sa javnim govorom o njemu. Smatra se da je anksioznost direktna posledica vremena u kojem živimo i da zbog broja mladih koji imaju anksioznost nije u pitanju lični, već društveni problem.

Upravo zbog toga u novoj epizodi Antene 25 razgovarali smo sa Majom Vukašinović iz centra Psihološko jezgro, koja nam je kroz razgovor pomogla da demisitifikujemo različite fenomene koji se odnose na anksioznost i odgovorimo na pitanja: kako anksioznost nastaje, kad se najčešće pojavljuje i kako se može umanjiti.

Pitali smo i mlade šta misle o anksioznosti i da li su se suočavali sa njom.

Voditeljka: Marina Zec

Pratite nas na:

0 Comments

Pošalji komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Preporučeni tekstovi

Antena 25: Mladi i seksualna orijentacija

Antena 25: Mladi i seksualna orijentacija

U novoj epizodi Antene 25 sa Jovanom Ilićem razgovaramo o odnosu mladih prema pravu na seksualno opredeljenje, o prisutnosti seksizma u društvu i diskriminaciji u vezi sa seksulanom orijentacijom

Antena 25: Mladi i muzička industrija

Antena 25: Mladi i muzička industrija

U novoj epizodi Antene 25 sa Markom Radojkovićem razgovaramo o odnosu mladih prema muzičkoj industriji, „Kišobran” žurkama, noćnom životu u Beogradu, muzičkoj sceni i izdanjima „Pop Depresije”