Antena 25: Mladi i vizuelna umetnost

Šta su vizuelne umetnosti i koje vizuelne umetnosti su mladima omiljene?
Autor/ka Marina Zec

22. October 2020

Vizuelne umetnosti podrazumevaju ne samo tradicionalne umetnosti kao što su slikarstvo i skulptura, već i sve one umetnosti nastale širenjem mogućnosti proizvođenja vizuelnog u tehnološkom kroz fotografiju, video i film. U vizuelne umetnosti spadaju i brojne druge savremene forme, kao što su performans umetnost, konceptualna umetnost, kao i tehnoumetnost i sajber umetnost.

U ovoj epizodi Antene 25 sa mladom master inženjerkom unutrašnje arhitekture Milicom Grbić razgovaramo o odnosu mladih prema vizuelnim umetnostima, poziciji mladih umetnika na srpskoj sceni i upoznavanjem sa svetom umetnosti.

Voditeljka: Marina Zec

Pratite nas na:

0 Comments

Pošalji komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Preporučeni tekstovi

Antena 25: Mladi i seksualna orijentacija

Antena 25: Mladi i seksualna orijentacija

U novoj epizodi Antene 25 sa Jovanom Ilićem razgovaramo o odnosu mladih prema pravu na seksualno opredeljenje, o prisutnosti seksizma u društvu i diskriminaciji u vezi sa seksulanom orijentacijom

Antena 25: Mladi i muzička industrija

Antena 25: Mladi i muzička industrija

U novoj epizodi Antene 25 sa Markom Radojkovićem razgovaramo o odnosu mladih prema muzičkoj industriji, „Kišobran” žurkama, noćnom životu u Beogradu, muzičkoj sceni i izdanjima „Pop Depresije”

Antena 25: Mladi i kulturna dešavanja

Antena 25: Mladi i kulturna dešavanja

U novoj emisiji postavljamo pitanje koliko su ljudi mlađi od 30 godina uopšte zainteresovani za kulturna dešavanja koja se ne dešavaju u virtuelnom prostoru?