Antena 25: Mladi i vizuelna umetnost

Šta su vizuelne umetnosti i koje vizuelne umetnosti su mladima omiljene?
Autor/ka Marina Zec

22. October 2020

Vizuelne umetnosti podrazumevaju ne samo tradicionalne umetnosti kao što su slikarstvo i skulptura, već i sve one umetnosti nastale širenjem mogućnosti proizvođenja vizuelnog u tehnološkom kroz fotografiju, video i film. U vizuelne umetnosti spadaju i brojne druge savremene forme, kao što su performans umetnost, konceptualna umetnost, kao i tehnoumetnost i sajber umetnost.

U ovoj epizodi Antene 25 sa mladom master inženjerkom unutrašnje arhitekture Milicom Grbić razgovaramo o odnosu mladih prema vizuelnim umetnostima, poziciji mladih umetnika na srpskoj sceni i upoznavanjem sa svetom umetnosti.

Voditeljka: Marina Zec

Pratite nas na:

0 Comments

Pošalji komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Preporučeni tekstovi

Antena 25: Mladi i horoskop

Antena 25: Mladi i horoskop

Koliko vas je ljudi u životu pitalo koji ste znak u horoskopu, a koliko ste osoba vi pitali? Šta radite kad čujete da je retrogradni Merkur ušao u vaš znak ili, još gore, ako se ponovo vratio?

Antena 25: Mladi i Jutjub

Antena 25: Mladi i Jutjub

Kakav sadržaj mladi prate na Jutjubu? Koga prate i zašto? Kako je snimati klipove svakodnevno i stvarati sadržaj koji će uvek biti zanimljiv tvojim pratiocima? Dario Kesegi, poznatiji kao Sićo, odgovara nam na ova i mnoga druga pitanja.

Antena 25: Uticaj korone na živote mladih

Antena 25: Uticaj korone na živote mladih

Od početka godine suočili smo se s nečim što ni brojni apokaliptični ili naučno-fantastični filmovi i serije nisu predvideli – a to je virus koji je poremetio ceo svet i promenio našu svakodnevicu.