Bas i Stega gosti Digitalnog kasetofona

Treći gost nove sezone Digitalnog kasetofona bend Bas i Stega.

27. September 2019

Treći gost nove sezone Digitalnog kasetofona na Radioaparatu u nedelju 29. septembra je bend Bas i Stega. Slušajte emisiju od 19 do 20 sati.

Ovu beogradsko-pančevačku četvorku čine Siniša Stupar (bubnjevi), Stevan Đorđević (bas), Dragana Vlajić Gale (gitara/saz) i Miloš Spasić (klavijature). Nedavno su objavili novi album pod nazivom „Negde daleko”. Novo izdanje snimano je tokom 2018. i 2019. godine u Hill River Studios u Beogradu i 3×2 studiju u Pančevu. 

Gitarske deonice snimljene su u Pančevu u saradnji sa Stefanom Gaćešom i Dejanom Sredićem tokom januara.Ostatak snimanja i miks rađeni su u Zemunu u saradnji sa producentom albuma u čijoj se ulozi kao i ulozi klavijaturiste i mastera na sintisajzerima našao Srđan Popov (Sergio Lounge) koji je svojom kreativnošću pretvorio album u kompaktnu celinu. Mastering albuma urađen je u Zagrebu u saradnji sa Višeslavom Labošem.

„Negde daleko” sadrži sedam pesama i predstavlja zbirku muzike nastale u periodu od završetka predhodnog albuma „Nova Stvar” do 2019. godine.

Na albumu se nalaze uglavnom instrumentali, zasnovani na stabilnim plesnim ritmovima, isprepletani psihodeličnim zvukovima gitara i sintisajzerskih deonica.

Radioaparat link: https://www.radioaparat.com/

Prethodne emisije Digitalnog kasetofona možete poslušati ovde: https://www.mixcloud.com/Oblakoder/

Autori i voditelji emisija: Marina Zec i Mihajlo Andrić

Preporučeni tekstovi

Pratite nas na:

0 Comments

Pošalji komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Prijavi se na Oblakoderov Newsletter i na kraju svakog meseca na mejl ti šaljemo pregled najupečatljivijih tekstova iz prethodnog meseca, informacije o aktuelnim događajima i razgovore sa aktivnim glasovima, mladima koji menjaju društvo!

Uspešno ste se prijavili!