BASF pokrenuo program finansiranja startap ideja iz Srbije i regiona

Regionalni projekat za održivi razvoj - ovogodišnji fokus: rešavanje problema zagađenja vazduha
15. October 2020.

Evropski lider u istraživanju i razvoju i najveća nemačka hemijska kompanija BASF, raspisuje regionalni konkurs za investiranje u domaću startap scenu, sa posebnim fokusom na one startape čija rešenja doprinose održivom razvoju.

Prijave za BASF Start-up Science počinju danas i traju do 1. novembra u ponoć. Minimalna nepovratna novčana sredstva određena za najbolje ideje iznosi 5.000 evra, a najbolji startapi ostvariće priliku za dalje finansiranja od strane BASF-a.

  • Pravo učešća na konkursu imaju startapi iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Slovenije
  • Kao na najvećim svetskim startap takmičenjima, investitor će odrediti finalni iznos sredstava, a najmanja zagarantovana suma iznosi 5.000 evra
  • Osnovni uslov za učešće je da prijavljena ideja direktno ili indirektno doprinosi smanjenju zagađenja vazduha u regionu

„Kvalitet vazduha jedan je od najvećih izazova savremenog doba i tema na koju čovečanstvo sve više obraća pažnju. Bilo da se radi o Ciljevima održivog razvoja Ujedinjenih nacija, višedecenijskom iskustvu u proizvodnji katalizatora za smanjenje emisije štetnih gasova u automobilima ili entuzijastičnim idejama pojedinaca, evidentno je da moramo zajedno pristupiti rešavanju problema, koji već sada utiče na kvalitet života svakog od nas”, ističe Simon Franko direktor kompanije BASF u Srbiji, BiH, Hrvatskoj i Sloveniji.

Franko napominje da je nedostatak novčanih sredstava najčešći razlog zbog kog individualne ideje ne budu realizovane i ističe da će BASF omogućiti da, uz novčanu podršku, startapi dalje da razvijaju svoje ideje.

„Često naiđemo na vest o nečijoj dobroj zamisli, ali retko vidimo šta se dalje desilo sa njom. Mnogo je i onih projekata za koje nikada nismo imali priliku ni da čujemo, jer su zbog nedostatka inicijalnih sredstava njihovih tvoraca ostali samo na papiru. Nezavisno od toga da li se ideja odnosi na energetsku efikasnost stanova, proizvode za prečišćavanje vazduha, smanjenje izduvnih gasova ili nešto drugo, BASF nudi novčanu podršku. Želimo da i neafirmisani inovatori razviju svoje projekte do kraja”, objašnjava Franko.

Franko dodaje da će najbolja ideja biti nagrađena sa najmanje 5.000 evra: „BASF ima jedan od najvećih odseka za istraživanje i razvoj na svetu i može podržati razvoj startapa do kraja. Naravno, kao i na svakom velikom startap takmičenju, investitor se može opredeliti za više dobrih ideja ili se odlučiti da ne podrži ni jednu od njih. Šta god da bude krajnja odluka, BASF je obezbedio investiciju od 5.000 evra za najbolje rešenje po izboru stručnog žirija.”

Pravo učešća na konkursu BASF Start-up Science imaju startap ideje pojedinaca ili timova od 18 do 35 godina, a projekat može biti u početnoj ili poodmakloj fazi razvoja. Dodatne informacije o konkursu, uslovima i načinu za prijavljivanje dostupne su na veb sajtu www.start-up-science.com.

U kompaniji BASF stvaraju hemiju za održivu budućnost. Kombinujeu ekonomski uspeh sa zaštitom životne sredine i društvenom odgovornošću. Preko 117.000 zaposlenih u kompaniji BASF doprinosi uspehu naših kupaca u gotovo svim segmentima i gotovo svakoj zemlji na svetu. Portfolio je organizovan u šest segmenata: Hemikalije, Materijali, Industrijska rešenja, Tehnologija završne obrade, Ishrana i nega i Poljoprivredna rešenja. BASF ostvario je prodaju od 59 milijardi evra u 2019. godini. Deonicama BASF-a trguje se na berzama u Frankfurtu (BAS) i Sjedinjenim Američkim Državama (BASFY). Za više informacija posetite internet stranicu: www.basf.com

Tagovi: basf
Najnovije iz: Sanduče

0 Comments

Pošalji komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Pratite nas na:

Preporučeni tekstovi