BeFem – Bring The Noize dodela priznanja 8. marta

Feministički kulturni centar BeFem će 8. marta od 20h u KC Grad-u organizovati dodelu priznanja za feminističke inicijative Bring The Noize.
29. February 2020.

Feministički kulturni centar BeFem, po četvrti put za redom, organizuje 8. marta, na Međunarodni dan žena, manifestaciju Bring the Noize u KC Grad-u od 20 časova na kojoj su će biti dodeljena priznanja za feministički rad pojedinicima, pojedinkama i kolektivima za 2019. godinu.

Dok će se 8. marta širom sveta na ulicama slaviti borba i solidarnost, sa fokusom na ženska radnička prava, mi ćemo nakon ulica te večeri, u KC Gradu proslaviti ovaj dan u jednoj feminističkoj retrospektivi, da se zajedno podsetimo koje su to inicijative doprinele političkoj borbi i da ih zajedno slavimo.

Te noći imaćemo prilike da gledamo predstavu “Sine” u produkciji Mesto Žensk iz Slovenije, nakon čega će biti dodela priznanja uz muzički intermeco – nastup Dodole, a nakon dodele priznanja nastup će imati Časna sestra.

“Sine” je pokušaj antropološkog istraživanja specifičnog fenomena u performativnim oblicima. To je fascinacija slikama i pričama zakletih devica iz udaljenih delova Crne Gore, Albanije, Kosova i Metohije. To je rupa u sistemu koji održava taj sistem. To je dreg, koji se bavi pitanjem preživljavanja u muškom svetu i postavlja pitanje o kakvom svetu živimo.

BUDI GLASNA – BRING THE NOIZE!

 

Program:

20:00 Predstava “Sine” u produkciji Mesto Žensk iz Slovenije;

21:00 Feministička priznanja za rad;

Muzički intermeco: Dodola

23:00 DJ set Časna sestra

Najnovije iz: Sanduče

0 Comments

Pošalji komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Pratite nas na:

Preporučeni tekstovi