fbpx

BeFem - Bring The Noize dodela priznanja 8. marta

Feministički kulturni centar BeFem, po četvrti put za redom, organizuje 8. marta, na Međunarodni dan žena, manifestaciju Bring the Noize u KC Grad-u od 20 časova na kojoj su će biti dodeljena priznanja za feministički rad pojedinicima, pojedinkama i kolektivima za 2019. godinu.

Dok će se 8. marta širom sveta na ulicama slaviti borba i solidarnost, sa fokusom na ženska radnička prava, mi ćemo nakon ulica te večeri, u KC Gradu proslaviti ovaj dan u jednoj feminističkoj retrospektivi, da se zajedno podsetimo koje su to inicijative doprinele političkoj borbi i da ih zajedno slavimo.

Te noći imaćemo prilike da gledamo predstavu “Sine” u produkciji Mesto Žensk iz Slovenije, nakon čega će biti dodela priznanja uz muzički intermeco - nastup Dodole, a nakon dodele priznanja nastup će imati Časna sestra.

"Sine" je pokušaj antropološkog istraživanja specifičnog fenomena u performativnim oblicima. To je fascinacija slikama i pričama zakletih devica iz udaljenih delova Crne Gore, Albanije, Kosova i Metohije. To je rupa u sistemu koji održava taj sistem. To je dreg, koji se bavi pitanjem preživljavanja u muškom svetu i postavlja pitanje o kakvom svetu živimo.

BUDI GLASNA - BRING THE NOIZE!

 

Program:

20:00 Predstava “Sine” u produkciji Mesto Žensk iz Slovenije;

21:00 Feministička priznanja za rad;

Muzički intermeco: Dodola

23:00 DJ set Časna sestra

Ostavi komentar