fbpx
POGLEDAJ OBLAKODEROV NOVI PROJEKAT - TEKSTOVE O IT ISTORIJI JUGOSLAVIJE! Od prvog domaćeg računara i robota, preko kompjuterske audio i vizuelne umetnosti | POGLEDAJ OBLAKODEROV NOVI PROJEKAT - TEKSTOVE O IT ISTORIJI JUGOSLAVIJE! Od prvog domaćeg računara i robota, preko kompjuterske audio i vizuelne umetnosti | POGLEDAJ OBLAKODEROV NOVI PROJEKAT - TEKSTOVE O IT ISTORIJI JUGOSLAVIJE! Od prvog domaćeg računara i robota, preko kompjuterske audio i vizuelne umetnosti | POGLEDAJ OBLAKODEROV NOVI PROJEKAT - TEKSTOVE O IT ISTORIJI JUGOSLAVIJE! Od prvog domaćeg računara i robota, preko kompjuterske audio i vizuelne umetnosti | POGLEDAJ OBLAKODEROV NOVI PROJEKAT - TEKSTOVE O IT ISTORIJI JUGOSLAVIJE! Od prvog domaćeg računara i robota, preko kompjuterske audio i vizuelne umetnosti | POGLEDAJ OBLAKODEROV NOVI PROJEKAT - TEKSTOVE O IT ISTORIJI JUGOSLAVIJE! Od prvog domaćeg računara i robota, preko kompjuterske audio i vizuelne umetnosti |

Bend Bagremov Med predstavlja svoj debitantski album Paraliza Sna

Promocija albuma biće održana u subotu, 18. novembra, u Elektropioniru

17. November 2023

Bagremov Med je autorski sastav iz Beograda koji čine bubnjar Nemanja Terić, gitarista i prateći vokal Bojan Ristić i basista i glavni vokal Strahinja Popović – koji predstavljaju svoj debi album, kao i nastup u Elektropioniru.

Bend je duži niz godina predstavljao sebe u drugoj postavi, kao i pod drugim imenom, da bi se nakon jednog nastupa u Pirotu 2019. godine vratio u Beograd kao Bagremov Med. Karakteristično za zvuk ovog benda je to što istražuje sve aspekte rok muzike iz perioda šezdesetih, sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog veka.

Na sedmom Bunt rok festivalu osvojili su drugo mesto, a iste godine zasvirali su i na mnogim festivalima među kojima su se našli Beer Fest, Zaječarska gitarijada, Malom, kao i mnogi drugi. Gradeći svoju autentičnost, bend je nekoliko godina skupljao i radio na materijalu koji se našao na njihovom prvencu. U saradnji sa izdavačkom kućom Kontra, ovo nadolazeće izdanje ima za ideju predstavljanje članova kroz 11 pesama, snimanih uživo u studiju Digimedia, dok su samo određene numere obogaćene naknadno snimljenim instrumentima. Zaslužni za miks, master i produkciju su Marko Mitrović i Aleksa Račić, dok je vizuelna rešenja za omot radio Marko Marković.

„Doživeli smo paralizu sna, ali nismo razmišljali o pesmi u tom momentu. Paraliza sna je pakao, ali samo treba otvoriti oči, što je neki put najteže. To je horor pesma, iako zaobilazimo metal koji je glavni predstavnik ovog žanra i stvaramo pod uticajem rok muzike iz šezdesetih, sedamdesetih i osamdesetih. Danas se teži ka čistom i isproduciranom zvuku koji je previše sterilan, a mi jurimo prirodniji, sirov zvuk, kao onaj sa ploče u kome se oseća ljudski faktor”, izjavili su o albumu članovi benda Bagremov Med.

Bagremov Med se u stvaranju muzike ne vodi jednom temom, iako je ljubav nešto što se provlači kroz sve pesme. Pesme „Paraliza Sna” i „Mali Čovek” su pesme koje se bave temom individue u današnjem društvu i njegovoj ulozi.

Bagremov Med će svirati koncert u Elektropioniru u subotu 18. Novembra, a karte u pretprodaji mogu se uzeti u samom Elektropioniru po ceni od 500 RSD, a na dan događaja od 800 RSD.

Album možete slušati na digitalnoj streaming platformi: https://KontraRights.lnk.to/ParalizaSna

Preporučeni tekstovi

Petnaest godina najbolje indie žurke

Petnaest godina najbolje indie žurke

Poslednja u nizu legendarnih Kišobran žurki biće održana 2. decembra u Dragstoru, a u susret njoj razgovaramo sa onima koji Kišobran obema rukama drže već petnaest godina

15 godina sakrivanja pod Kišobranom

15 godina sakrivanja pod Kišobranom

Drugog decembra, tj. za koji dan, jedna od omiljenih gradskih žurki prestaje da postoji, pa evo ličnog osvrta na to kako je bilo posećivati Kišobran žurke

Pratite nas na:

0 Comments

Pošalji komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *