fbpx
POGLEDAJ OBLAKODEROV NOVI PROJEKAT - TEKSTOVE O IT ISTORIJI JUGOSLAVIJE! Od prvog domaćeg računara i robota, preko kompjuterske audio i vizuelne umetnosti | POGLEDAJ OBLAKODEROV NOVI PROJEKAT - TEKSTOVE O IT ISTORIJI JUGOSLAVIJE! Od prvog domaćeg računara i robota, preko kompjuterske audio i vizuelne umetnosti | POGLEDAJ OBLAKODEROV NOVI PROJEKAT - TEKSTOVE O IT ISTORIJI JUGOSLAVIJE! Od prvog domaćeg računara i robota, preko kompjuterske audio i vizuelne umetnosti | POGLEDAJ OBLAKODEROV NOVI PROJEKAT - TEKSTOVE O IT ISTORIJI JUGOSLAVIJE! Od prvog domaćeg računara i robota, preko kompjuterske audio i vizuelne umetnosti | POGLEDAJ OBLAKODEROV NOVI PROJEKAT - TEKSTOVE O IT ISTORIJI JUGOSLAVIJE! Od prvog domaćeg računara i robota, preko kompjuterske audio i vizuelne umetnosti | POGLEDAJ OBLAKODEROV NOVI PROJEKAT - TEKSTOVE O IT ISTORIJI JUGOSLAVIJE! Od prvog domaćeg računara i robota, preko kompjuterske audio i vizuelne umetnosti |

Beograd, u prolazu

Pogledajte virtuelnu izložbu i omaž Beogradu mladog fotografa Matije Borbelja

29. October 2021

Zrenjanin je mali grad u kom se nikad ništa ne dešava. Cane iz Partibrejkersa je jednom rekao: „Zrenjanin je grad večite nedelje”. Mislim da ga ta rečenica najbolje opisuje. Kada sam shvatio da taj grad nema više nista novo da mi ponudi, odlučio sam da se preselim u Beograd, kako bih izašao iz zone komfora i promenio nešto u svom životu. Dolaskom u Beograd, fasciniran sam haosom, neskladom, brzinom kojom vreme ovde prolazi i raznolikošću ljudi. Sve te stvari mi najviše privlače pažnju kada fotografišem. Ove fotografije su nastale u periodu od godinu dana (septembar 2020 – septembar 2021). Često se dešavalo da izađem iz stana sa foto aparatom na ramenu i krenem u nepoznatom pravcu. Ponekad sednem na random autobus i izađem na poslednjoj stanici. Tako sam najbolje upoznao i osetio grad.

Matija Borbelj rođen je 2000. godine u Zrenjaninu. Fotografiju je otkrio u srednjoj školi. Inspiraciju uglavnom pronalazi u filmovima i svakodnevici. Kaže da je trenutak kada je filmove prestao da gleda samo iz zabave, trenutak kada je počeo ozbiljnije da se bavi fotografijom. Tada je otprilike počeo i da istražuje i uči o fotografima kao sto su William Eggleston, Saul Leiter, Elliott Erwitt, Robert Frank, Joel Meyerowitz i mnogi drugi. Erwitt je rekao da je fotografija umetnost posmatranja, što je u potpunosti tačno. Ona je, zapravo, način na koji posmatramo stvari oko nas.

Preporučeni tekstovi

Ogledala

Ogledala

U novoj virtelnoj izložbi predstavljamo odraze zabeležene korz objektiv Ive Pajković

Analogne beleške

Analogne beleške

U novoj virtuelnoj izložbi predstavljamo fotografije mladog autora Milana Stojkovića

Tu negde (u meni)

Tu negde (u meni)

Tu negde (u meni) predstavlja dugogodišnji niz pokušaja da shvatim sebe kao pojedinca i sebe kao deo nečeg mnogo većeg

Kamelija

Kamelija

U novoj foto reportaži Milana Todorovića donosimo pejzaže crnogorskog primorja i jugoslovenskog hotela Kamelija

Samo tren

Samo tren

U novoj virtuelnoj izložbi predstavljamo radove mlade pančevačke fotografkinje Natalije Stojanović

Pratite nas na:

1 Comment

  1. MašaiMedved

    Super su mu fotografije..
    Realistične i životne..
    Da li i po malo surove?

    Reply

Pošalji komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *