fbpx

Besplatni onlajn kursevi koje možete pohađati dok ste u izolaciji

Otkako je došlo do proglašenja vanrednog stanja, panika se sve intenzivnije širi - i to ne samo od virusa, već panika od samoće i dosade.

Ovo vreme možete iskoristiti i kao priliku da uradite nešto što ste oduvek želeli - da čitate više knjiga, naučite da svirate neki instrument ili strani jezik. Možete i da se ozbiljnije posvetite učenju i sticanju novih veština, kao i da, polažete ispite na prestižnim fakultetima. Upravo za one najspremije, koji žele da se posvete sistematizovanom učenju, pronašli smo besplatne onlajn kurseve iz čitavog sveta.

1. Kampster

Kampster je otključao pojedine kurseve, kao što je kurs za frilens poslovanje gde možete naučiti kako da svoje veštine, sposobnosti i potencijale razvijete i upotrebite na tržištu rada, kako da putem interneta pronađete poslodavce i počnete da zarađujete.

2. Predavanja prestižnih američkih fakulteta

Ukoliko vam je jedna od životnih želja bila da završite prestižni fakultet, ili planirate tako nešto u budućnosti, sada imate priliku i da zavirite u pojedina predavanja. Na sajtu freecodecamp možete naći predavanja iz različitih oblasti, od programiranja do umetnosti i dizajna. U pitanju su predavanja najprestižnijih američkih univerziteta kao što je Harvard, Jejl i Prinston. Možda nećete dobiti diplomu, ali možete steći znanje ravno studentima prestižnih univerziteta.

3. Predavanja iz svih delova sveta

Na sajtu Open Culture možete naći veliki broj kurseva i to ne samo sa prestižnih američkih univerziteta, već sa različitih univerziteta iz različitih delova sveta. Kursevi na ovom sajtu su u različitim formatima, ali su najčešće u pitanju audio i video snimci. Za razliku od drugih sličnih sajtova, na ovom sajtu vam ne traže novac kako biste se registrovali, niti morate da unesete podatke kreditne kartice kako biste pristupili sajtu za vreme probnog, besplatnog perioda.

Ostavi komentar