fbpx
POGLEDAJ OBLAKODEROV NOVI PROJEKAT - TEKSTOVE O IT ISTORIJI JUGOSLAVIJE! Od prvog domaćeg računara i robota, preko kompjuterske audio i vizuelne umetnosti | POGLEDAJ OBLAKODEROV NOVI PROJEKAT - TEKSTOVE O IT ISTORIJI JUGOSLAVIJE! Od prvog domaćeg računara i robota, preko kompjuterske audio i vizuelne umetnosti | POGLEDAJ OBLAKODEROV NOVI PROJEKAT - TEKSTOVE O IT ISTORIJI JUGOSLAVIJE! Od prvog domaćeg računara i robota, preko kompjuterske audio i vizuelne umetnosti | POGLEDAJ OBLAKODEROV NOVI PROJEKAT - TEKSTOVE O IT ISTORIJI JUGOSLAVIJE! Od prvog domaćeg računara i robota, preko kompjuterske audio i vizuelne umetnosti | POGLEDAJ OBLAKODEROV NOVI PROJEKAT - TEKSTOVE O IT ISTORIJI JUGOSLAVIJE! Od prvog domaćeg računara i robota, preko kompjuterske audio i vizuelne umetnosti | POGLEDAJ OBLAKODEROV NOVI PROJEKAT - TEKSTOVE O IT ISTORIJI JUGOSLAVIJE! Od prvog domaćeg računara i robota, preko kompjuterske audio i vizuelne umetnosti |

Brodogradilište „3. Maj”

Sara Pantović donosi nam foto reportažu iz industrijskog dela Rijeke

21. November 2023

„Za brodogradilište „3. Maj” sam prvi put čula u članku na koji sam ne znam kako naišla na internetu. Radilo se o protestima radnika „3.maja” koji ne žele da dozvole propast brodogradilišta. Privukla me je njihova borba za opstanak industrije u kojoj su generacije provodile čitav radni vek. Pošto sam neko vreme čitala o njihovoj situaciji odlučila sam da im se direktno obratim na šta su mi odgovorili i primili me u goste kad je i nastala ova reportaža. Nakon obilaska brodogradilišta i priča zaposlenih o tome koliko im je to mesto važno i koliku kulturološku ulogu igra u životu Rijeke dobila sam još veću želju da nastavim projekat o njima. Ubrzo nakon toga usledila je pandemija i nekako me život odvukao na drugu stranu ali i danas imam interesovanja za treći maj pa povremeno odem na internet da vidim da li ima nešto novo sa brodogradilištem. Drago mi je da su ostali istrajni u svojoj borbi I nadam se da ću se vratiti u Rijeku I nastavim sa projektom.”

Sara Pantović od malena ima potrebu da beleži razne trenutke u svom i u životu sebi bliskih ljudi. Danas su njena interesovanja usmerena na istu stvar – prilazi nepoznatim ljudima i prikuplja njihova iskustva o životu na ovoj planeti. Bavi se fotografijom i filmom. Voli i da piše.

Preporučeni tekstovi

Ogledala

Ogledala

U novoj virtelnoj izložbi predstavljamo odraze zabeležene korz objektiv Ive Pajković

Analogne beleške

Analogne beleške

U novoj virtuelnoj izložbi predstavljamo fotografije mladog autora Milana Stojkovića

Tu negde (u meni)

Tu negde (u meni)

Tu negde (u meni) predstavlja dugogodišnji niz pokušaja da shvatim sebe kao pojedinca i sebe kao deo nečeg mnogo većeg

Kamelija

Kamelija

U novoj foto reportaži Milana Todorovića donosimo pejzaže crnogorskog primorja i jugoslovenskog hotela Kamelija

Samo tren

Samo tren

U novoj virtuelnoj izložbi predstavljamo radove mlade pančevačke fotografkinje Natalije Stojanović

Pratite nas na:

0 Comments

Pošalji komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *