Buđenje – san i i java – izložbom otvorena FIST vizuelna platforma

Izložba kroz seriju diptiha predstavlja spoj ovih svetova prikazan iz vizure šest različitih autora/ki
9. November 2020.

U okviru Fist vizuelne platforme koju organizuju studenti Katedre za menadžment i produkciju pozorišta, radija i kulture Fakulteta dramskih umetnosti u petak, 6. novembra, je u Marsh Open Space-u otvorena  izložba „Buđenje – san i java” čiji su autori studenti Katerdre kamere sa istog fakulteta: Neda Mojsilović, Jana Anđić, Srđan Mančev, Luka Ivanović, Kosta Aksentić i Veljko Lalović.

Deo autora Srđan Mančev, Jana Anđić, Neda Mojsilović

Izložba je kroz autorske pristupe preispitivala pitanje – kako sanjamo i kako se budimo? Prema rečima autora „Ni san, ni javu ne možemo da posmatramo kao pojmove odvojene od nas samih, jer jedno kreiramo, a drugo percipiramo. Kako mi vidimo svet se ogleda u tome kako vidimo sebe. Svaki san koji polako izlazi na javu daje nam obrise novih realnosti koje ćemo ubrzo zaboraviti i koje su tek početak mnogih koji slede.“

Izložba „Buđenje” kroz seriju diptiha predstavlja spoj ovih svetova prikazan iz vizure šest različitih autora/ki. Svaki diptih je poput tanke granice između realnog i imaginarnog, gde jedno stalno inspiriše drugo i obrnuto.

Deo klase mendžmenta i produkcije i deo klase kamere FDU

Produkcijom savremenih umetničkih dela  FIST VIZUELNA PLATFORMA želi da obezbedi priliku i prostor mladim autorima za umetničko izražavanje i umrežavanje. Projekat je  podržana od strane Ministarstva kulture i informisanja.

Izložbu je moguće posetiti od ponedeljka, svakog radnog dana od 11 do 16 časova uz poštovanje propisanih epidemioloških mera i prethodnu najavu putem društvenih mreža Marsh Open Space-a.

Instagram: @marshopenspace

Facebook: @MarshCreativeProduction

Fotografije: Olga Đurović

Najnovije iz: Sanduče

0 Comments

Pošalji komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Pratite nas na:

Preporučeni tekstovi