STIGAO JE NOVI BROJ OBLAKODER MAGAZINA! NABAVI SVOJ PRIMERAK U SVIM BOOKA KNJIŽARAMA, ILI NAM PIŠI NA MEJL oblakodermagazin@gmail.com | STIGAO JE NOVI BROJ OBLAKODER MAGAZINA! NABAVI SVOJ PRIMERAK U SVIM BOOKA KNJIŽARAMA, ILI NAM PIŠI NA MEJL oblakodermagazin@gmail.com | STIGAO JE NOVI BROJ OBLAKODER MAGAZINA! NABAVI SVOJ PRIMERAK U SVIM BOOKA KNJIŽARAMA, ILI NAM PIŠI NA MEJL oblakodermagazin@gmail.com | STIGAO JE NOVI BROJ OBLAKODER MAGAZINA! NABAVI SVOJ PRIMERAK U SVIM BOOKA KNJIŽARAMA, ILI NAM PIŠI NA MEJL oblakodermagazin@gmail.com | STIGAO JE NOVI BROJ OBLAKODER MAGAZINA! NABAVI SVOJ PRIMERAK U SVIM BOOKA KNJIŽARAMA, ILI NAM PIŠI NA MEJL oblakodermagazin@gmail.com

Oblakoder merch   |    Newsletter    |    Patreon   |   Antifejk

čuvarkuća objavljuje prvi album Curino cvijeće

Curino cvijeće je muzički herbarijum pesama nastalih tokom i neposredno nakon raspada benda Harvo Jay

17. November 2022

čuvarkuća objavljuje svoj prvenac Curino cvijeće na kojem se nalazi 81⁄2 pesama među kojima su i singlovi sa spotovima Gladiole i Uvijek umoran. Autor muzike, tekstova i aranžmana je Hrvoje Dešić. Album je snimljen u njegovom kućnom studiju Zmajevo gnijezdo, kao i u prostoru Slama. Miks i master radio je Marko Pernarčić, a na albumu sarađuju (u pjesmi Još nešta) i članovi benda: Šimun Padovan na bubnjevima, Tin Ringsmuth na saksofonu i Igor Dešić na basu. Omot albuma napravio je Hrvoje Dešić, a fotografiju cvijeća Ema Petrak.

Curino cvijeće je muzički herbarijum pesama nastalih tokom i neposredno nakon raspada benda Harvo Jay. Na svom prvom samostalnom albumu Dešić je njihovu zelenu žestinu zamenio rumenim milozvučjem, a parole i narodne izreke iskustvom, ne odustajući pritom od zanimljivih promena dinamike i vrhunskih refrena. Eufemistički naslov albuma preuzet je iz erotskog kataloga sedog Slavonca, a odaje nam da se u buketu jarkih broja ipak krije stara muka peščanog crva koji smrdi na živčani znoj.

U 81⁄2 pesama, od uvodne Već danima do instrumentalne Još nešta, Curino cvijeće trzalačko-jezičnim igrama oslikava opstojanje u hemijski nestabilnoj vezi koja je nalik na partiju šaha u kojoj niko ne zna pravila, pa ni kako je završiti. U njoj se preko potrebni praznički spokoj traži u plesu kroz suze, odnosno begu od potrebe da se samoga sebe i druge shvati ozbiljno. Iako tematsko granje albuma raste negde nizbrdo od sklada, njegova vas muzika snažno vuče prema dobrom raspoloženju.

Preporučeni tekstovi

Pratite nas na:

0 Comments

Pošalji komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *