Despot Tomić objavio debi album

Album „antiRomeo" je izdat za izdavačku kuću Više manje zauvijek

9. November 2020

Despot Tomić objavio je svoj debi album „antiRomeo”, za izdavačku kuću Više manje zauvijek.

Prethodno predstavljen singlovima „Ona iz Ju Es Ej“, „Srce zna” i „Što dalje“, album donosi ukupno 9 pesama i možete ga preuzeti po principu „plati koliko želiš” na službenoj bandcamp stranici, a dostupan je i na svim streaming servisima.

Despot Tomić je muzičar iz Mrkonjić Grada koji poslednjih nekoliko godina živi i stvara u Beču. Muzikom se počinje baviti od najranijeg uzrasta, prvenstveno uz oca koji svira gitaru i koji je nekada posedovao trgovinu nosača zvuka, stoga je muzika uvek zauzimala esencijalno mesto u kući Tomićevih.

Sa svojih otprilike 17 godina Tomić započinje opsesivno svirati gitaru i u tome napreduje, tako da već iste godine započinje nastupati na lokalnoj sceni sa svojim prvim bendom Manje Posla. Dve godine kasnije Tomić se seli u Beč gde svira u raznim blues, jazz i rock bendovima od kojih najdugotrajniji biva Psychedelic Love. Svoju sviračku inspiraciju i uzore pronalazi u velikanima blues i rock glazbe, Jimi Hendrixu, B.B. Kingu i Eric Claptonu, dok svoju autorsku inspiraciju, kako to sam navodi, zahvaljuje Kurt Cobainu, Noel Gallagheru i Jeff Buckleyu.

Između 23. i 25. godine života Tomić piše neke od pesama koje će se kasnije pronaći na njegovom debitantskom studijskom albumu „antiRomeo”, u periodu života kada ne poseduje strogu definiciju sebe kao stilski određenog muzičara. Album predstavlja određenu vrstu fuzije svega što sluša i voli, a pokušavajući ne razmišljati o temama ili motivima, već kroz polu-trans dolazeći do akorda i melodija te spajajući ih s tekstovima, osnovu ovog albuma definisao je ljubavlju i zajedništvom.

„antiRomeo” jungovski se može opisati ili objasniti kao njegova sena, njegovi su to najgori impulsi, neka vrsta studije konflikta unutar njega samoga, između dobra i zla, svetla i tame, tanka oštrica onog što on jeste i što nije.

Sniman u studiju Rambo Amadeusa u Beogradu tokom prve polovine 2020. godine, a na albumu osim Tomića koji je autor muzike, tekstova i aranžmana učestvuju Vojno Dizdar na klavijaturama, Vladimir Čukić na bas gitari, te Marko Kuzmanović i Pedja Milutinović na bubnjevima.

Za budućnost Despot Tomić priprema celi niz novih pesama koje su već u nastajanju, a što se koncerata tiče – to zavisi o razvoju situacije u skorašnje vrijeme.

Pratite nas na:

0 Comments

Pošalji komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Preporučeni tekstovi