Detour 16. septembra u Beogradu

Elektro-akustična pop-atrakcija izvodi svoje najveće hitove na otvorenoj pozornici Barutane

10. September 2021

Nakon što je njihov već rasprodati koncert, koji je trebalo da se održi 13.3.2020. odložen, kao i mnogi drugi, pojavom pandemije, Detour sada dolazi u Beograd, kako bi, verujemo pred još više publike, predstavio svoj repertoar, koji je u međuvremenu proširen sa tri nova hita, ali i novom postavom koja je od sredine ove godine krenula s nastupima.

Ulaznice koje su kupljene za koncert u Domu Omladine, vrede i za novi koncert u Barutani, a zbog većeg kapaciteta, u prodaju je pušten i dodatni kontinget po ceni od 1200 dinara putem sistema tickets.rs.

Detour je sastav prepoznatljiv među poklonicima kvalitetnog, savremenog elektro-akustičnog pop-zvuka, bržeg i plesnijeg ritma, začinjenog povremeno drum’n’bass i ponekom country notom.

Kroz 15 godina postojanja, svojim su glasovima i talentom ovaj sastav obeležile pevačice Maja Posavec te potom Gina Damjanović, da bi se početkom prošle godine Detouru priključile Karla i Dora, dva nova ženska vokala. Ova tranzicija je, prema rečima frontmena – autora, aranžera, producenta i gitariste Nenada Borgudana, bila apsolutno artistička odluka, a singlovima Šarena, Slavlje i Hawaii otvorili su priču budućeg, šestog, studijskog albuma.Njihova prva dva studijska albuma Detour i TV doneli su hitove poput Ljeto počinje, Mjesec, Gledano sa strane i Prijatelj, dok se njihov treći studijski album A što ak’ ja… pokazao prelomnim u dotadašnjem delovanju, katapultirajući ih u velike regijske muzičke pop-atrakcije prikačivši im titulu ‘perjanice novotalasnog popa’.

Istovremeno se nanizao i veliki broj koncertnih nastupa, s čime su došle i brojne nagrade. Album, nošen najviše hit-singlovima Srce veliko, Snijeg, Daleko i Plešem sama, osigurao je Detouru top-mesta u većini godišnjih izbora te Porina za najbolji pop-album u 2014. godini.

Godine 2016. pesma Zaljubila sam se osvojila je domaće top-liste dobivši od strane Hrvatske diskografske udruge priznanje za najčešće puštanu pesmu te godine u eteru radio stanica, a 2017. pesma im donosi muzičku nagradu Porin u kategorijama Pjesma godine i Najbolja izvedba grupe s vokalom.

Detourovci se mogu pohvaliti i nagradom za grupu godine 2016. koju je popratio i hvaljeni album DETOUR 10, ponudivši novo čitanje poznatih pesama grupe, snimljenih u osveženim i promenjenim aranžmanima.Nakon Zaljubila sam se, posljednji studijski album Tourdetour uspešno je najavljen pesmom Biram (Porin nominacija za Pjesmu godine, Najbolju izvedbu grupe s vokalom i Najbolji video), a niz hit singlova nastavile su pesme Bez tebe, Vikend, Skrivena, te Ima i nema.

Tourdetour je domaća muzička kritika svrstala među top-albume u 2018. godini. Album je na novinarskoj muzičkoj nagradi Rock&Off osvojio nagradu u Pop&off kategoriji, a na Porinu nagradu za Pop-album godine i Najbolju izvedba grupe s vokalom.Već spomenutim novim singlovima ‘Šarena’, ‘Slavlje’ i ‘Hawaii’ Detour je nastavio osvajati vrhove top lista i srca publike, a u Beograd stižu premijerno u novoj postavi, te će 16.09, u Barutani, održati konačno novi nastup pred beogradskom publikom kojoj je još uvek u sećanju sjajni klupski koncert održan pre dve godine na festivalu Indirekt.

Tagovi:

Preporučeni tekstovi

Pratite nas na:

0 Comments

Pošalji komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Prijavi se na Oblakoderov Newsletter i na kraju svakog meseca na mejl ti šaljemo pregled najupečatljivijih tekstova iz prethodnog meseca, informacije o aktuelnim događajima i razgovore sa aktivnim glasovima, mladima koji menjaju društvo!

Uspešno ste se prijavili!