Digitalna feministička škola – odgovor na pitanja o rodnoj ravnopravnosti

Centar za ženske studije upisuje sledeću generaciju
20. February 2021.

Prethodnih nedelja, mediji u Srbiji i regionu izveštavaju o seksualnom uznemiravanju i rodno zasnovanom nasilju, posebno u kontekstu obrazovnih ustanova, ali i šire. Javnost ove vesti prati pažljivije nego ranije. Istovremeno, do kraja ove nedelje, tačnije do 20. februara traje javna rasprava o novom Nacrtu zakona o rodnoj ravnopravnosti.

Za razumevanje ovih i mnogih drugih fenomena vezanih za položaj žena u Srbiji, ali i za položaj drugih marginalizovanih grupa potrebno je obrazovanje koje sadrži teorijska znanja i podstiče praktične veštine. U tom kontekstu, Centar za ženske studije upise nove generacije
Digitalne feminističke škole (DFŠ), koju Centar organizuje po drugi put, i time svoj uspešan program nakon 29 godina rada u učionici, razvija i dopunjuje digitalnim metodama.

Ovo je dvosemestralni obrazovni program, koji se u potpunosti odvija na internetu. Sastoji se od predavanja i radionica, a učesnice i učesnici će sarađivati na izradi Feminističkih fanzina koje će Centar za ženske studije objaviti u jesen 2021. godine. Program je otvoren je za sve žene, muškarce, kvir i rodno varijantne osobe koje govore naš jezik i spremne su da odvoje vreme za aktivno učešće. Mesto prebivališta ili predznanje nije važno, štaviše ohrabrujemo sve one koje/koji ne žive u Beogradu da se prijave.


● Detaljnije informacije o programu, kao i formular za upis možete skinuti sa stranice:
https://www.zenskestudie.edu.rs/vesti-i-dogadaji/predavacki-program-vesti/491-poziv-za-dfs-2021


● Takođe, informacije o Digitalnoj feminističkoj školi i drugim aktivnostima Centra možete
pratiti i na:
https://www.facebook.com/CentarzaZenskeStudije/
https://www.instagram.com/zenskestudije/

Najnovije iz: Sanduče

0 Comments

Pošalji komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Pratite nas na:

Preporučeni tekstovi