Bend pourpur gost Digitalnog kasetofona u nedelju!

Drugi gost nove sezone Digitalnog kasetofona na Radioaparatu je bend pourpur.

14. September 2019

Drugi gost nove sezone Digitalnog kasetofona na Radioaparatu u nedelju 15. septembra je bend pourpur. Slušajte emisiju od 19 do 20 sati.

Pre nedelju dana izašao je prvi singl kruševačkog benda pourpur kojim bend najavljuje prvi EP album čije se objavljivanje očekuje do kraja godine.

pourpur je kruševački alternativni rok bend osnovan u januaru 2018. godine koji čine: Aleksa Matić, Nikola Matić, Stefan Mijajlović i Uroš Savić Kain.

Bend osnivaju Stefan Mijajlović i Uroš Savić Kain u januaru 2018. godine, sledećeg meseca se bendu pridružuju Zlatko Petković (ZAA, Scarps, Katabazija) na bubnjevima i Matija Pešić (Keni Nije Mrtav) na basu. U ovoj postavi bend izbacuje dva demo snimka tokom februara 2018. na Soundcloud-u. U martu Matija napušta bend, a na njegovo mesto dolazi Nikola Matić. U ovom sastavu bend prvi put nastupa u junu u Kruševcu na Bagdalskom rok festivalu demo bendova nakon čega sledi period nastupa na festivalima demo bendova uključujući festival Omladina u Subotici, pozitivNi u Nišu i nastup na Kuršumlijskoj gitarijadi. U avgustu bend se seli u Beograd i ponovo menja postavu, na mesto bubnjara dolazi Aleksa Matić i bend nastupa na Rokerijadi u Petrovcu na Mlavi.

Nakon nastupa u Petrovcu na Mlavi bend se posvećuje snimanju prvog singla i pisanju materijala za prvi album. Bend u junu 2019. godine započinje snimanje albuma u saradnji sa Goranom Crevarom i Markom Đukićem. U septembru objavljuje svoj prvi singl porno-romantičan kojim najavljuje prvi EP album čije se objavljivanje očekuje do kraja godine.

Radioaparat link: https://www.radioaparat.com/

Prethodne emisije Digitalnog kasetofona možete poslušati ovde: https://www.mixcloud.com/Oblakoder/

Autori i voditelji emisija: Marina Zec i Mihajlo Andrić

Preporučeni tekstovi

Pratite nas na:

0 Comments

Pošalji komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Prijavi se na Oblakoderov Newsletter i na kraju svakog meseca na mejl ti šaljemo pregled najupečatljivijih tekstova iz prethodnog meseca, informacije o aktuelnim događajima i razgovore sa aktivnim glasovima, mladima koji menjaju društvo!

Uspešno ste se prijavili!