Oblakoder merch   |    Newsletter    |    Patreon

Diploma 2020 – izložba studenata FPU

Izložba diplomaca postavljena je u onlajn galeriji FPU
1. September 2020.

Diplomska izložba studenata Fakulteta primenjenih umetnosti (FPU) u Beogradu, iako planirana u Muzeju primenjene umetnosti i ove godine, priređena je ipak u onlajn prostoru – zbog epidemiološke situacije.

Školska 2019/2020. godina bila je po svemu specifična i izazovna, a za generaciju studenata koji su se upisali 2015. godine, bila je i završna godina – vreme kada se sumiraju sva stečena znanja u umetničkom istraživačkom radu na prvom nivou studija“, saopštio je FPU.

Izložba „Diploma 2020“ je kruna četvorogodišnjeg rada studenata, kao i njihovih nastavnika i saradnika.

Iako su uloženi svi napori da se održi praksa svečanog otvaranja izložbe „Diploma 2020“, okolnosti su bile takve da je elektronski galerijski prostor trenutno jedini način da se prikaže i sagleda celovita slika rezultata rada studenata četvrte godine. Ipak, nove digitalne prakse, kako napominje FPU, imaju svoje prednosti, jer je to mesto kojem se posetilac uvek može  vratiti.

Izložba diplomaca postavljena je u onlajn galeriji FPU, a u pripremi je i strana, na engleskom jeziku.

Izvor: SEEcult.org

Najnovije iz: Sanduče

Preporučeni tekstovi

Pratite nas na:

0 Comments

Pošalji komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Prijavi se na Oblakoderov Newsletter i na kraju svakog meseca na mejl ti šaljemo pregled najupečatljivijih tekstova iz prethodnog meseca, informacije o aktuelnim događajima i razgovore sa aktivnim glasovima, mladima koji menjaju društvo!

Uspešno ste se prijavili!