fbpx
POGLEDAJ OBLAKODEROV NOVI PROJEKAT - TEKSTOVE O IT ISTORIJI JUGOSLAVIJE! Od prvog domaćeg računara i robota, preko kompjuterske audio i vizuelne umetnosti | POGLEDAJ OBLAKODEROV NOVI PROJEKAT - TEKSTOVE O IT ISTORIJI JUGOSLAVIJE! Od prvog domaćeg računara i robota, preko kompjuterske audio i vizuelne umetnosti | POGLEDAJ OBLAKODEROV NOVI PROJEKAT - TEKSTOVE O IT ISTORIJI JUGOSLAVIJE! Od prvog domaćeg računara i robota, preko kompjuterske audio i vizuelne umetnosti | POGLEDAJ OBLAKODEROV NOVI PROJEKAT - TEKSTOVE O IT ISTORIJI JUGOSLAVIJE! Od prvog domaćeg računara i robota, preko kompjuterske audio i vizuelne umetnosti | POGLEDAJ OBLAKODEROV NOVI PROJEKAT - TEKSTOVE O IT ISTORIJI JUGOSLAVIJE! Od prvog domaćeg računara i robota, preko kompjuterske audio i vizuelne umetnosti | POGLEDAJ OBLAKODEROV NOVI PROJEKAT - TEKSTOVE O IT ISTORIJI JUGOSLAVIJE! Od prvog domaćeg računara i robota, preko kompjuterske audio i vizuelne umetnosti |

Dnevnik jednog portretiste

U petoj Oblakoderovoj virtuelnoj izložbi „Dnevnik jednog portretiste” predstavljamo vam radove mladog i talentovanog fotografa Stefana Ćulafića.

1. February 2020

U petoj Oblakoderovoj virtuelnoj izložbi „Dnevnik jednog portretiste” predstavljamo vam radove mladog i talentovanog fotografa Stefana Ćulafića.

Mnogo pre nego što sam došao do foto aparata, uvek sam želeo na bilo koji način zabeležim trenutke koje proživljavam. To bih radio fotkajući telefonom, pisanjem dnevnika, beležeći datume. Sećam se kako je moj prvi „hajp’’ za fotografiju nestao brzinom kojom je i došao. Nešto sam skapirao da to nije za mene čak i pre nego što sam se oprobao. Par godina kasnije sam analogcem počeo da škljocam i pokušao da ne težim ka nekakvom određenom stilu, već da samo ponesem kamericu sa mnom i da spontano vidim ka čemu ću okrenuti objektiv. To je definitivno bila „candid’’, „street’’ fotografija koju sam dalje u budućnosti pokušavao da spojim sa poslom, tačnije modom.

U predstojećim fotografijama ću pokušati približiti kako sam spojio strast sa poslom, dnevnikom mojih omiljenih portreta.

Stefan Ćulafić je rođen 1992. godine u Beogradu. Nakon Arhitektonske škole upisuje Prostorno planiranje na Geografskom fakultetu 2011. godine. Zbog novih životnih planova odlučuje da promeni profesiju i završava ekonomiju. Godine 2013. počinje da radi u protokolu „Belgrade Fashion Week-a’’. Sa fotografijom se upoznaje 2014. godine koristeći analogni aparat, a kasnije ulazi u svet modne fotografije i sledi upoznavanje i sa digitalnim kamerama. Ono što za Stefana predstavlja inspiraciju, može se pronaći u svakodnevnici običnog života, mističnosti naizgled običnih ljudi, običnih situacija u običnom okruženju. Cilj mu je preneti dat trenutak u što boljem, jasnijem svetlu. Približiti posmatraču sliku na što bolji način.

Prvu izložbu imao je sa svojim bratom Đorđem Ćulafićem u Galeriji Štab 2016. godine predstavljajući svoje fotografije sa filma. Gostuje u televizijskom kulturnom programu „Rivijera’’ na „OKK’ televiziji u maju 2017. godine.

Uz modnu fotografiju, stil kome teži je „street’’ ili „candid’’ fotografija. Pored fotografije, zanima ga preduzetništvo i kulinarstvo.

Preporučeni tekstovi

Ogledala

Ogledala

U novoj virtelnoj izložbi predstavljamo odraze zabeležene korz objektiv Ive Pajković

Analogne beleške

Analogne beleške

U novoj virtuelnoj izložbi predstavljamo fotografije mladog autora Milana Stojkovića

Tu negde (u meni)

Tu negde (u meni)

Tu negde (u meni) predstavlja dugogodišnji niz pokušaja da shvatim sebe kao pojedinca i sebe kao deo nečeg mnogo većeg

Kamelija

Kamelija

U novoj foto reportaži Milana Todorovića donosimo pejzaže crnogorskog primorja i jugoslovenskog hotela Kamelija

Samo tren

Samo tren

U novoj virtuelnoj izložbi predstavljamo radove mlade pančevačke fotografkinje Natalije Stojanović

Pratite nas na:

0 Comments

Pošalji komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *