Dobrodošli na Samit nesvrstanih!

Zavirite u svet skejtera, umetnika, zidara i muzičara koji su skejt vratili na ulice - tamo odakle je incijalno i započeo svoju „vožnju”!

25. September 2019

U periodu od 12. do 15. septembra se po prvi put održao skejt art festival „Samit Nesvrstanih”, iako su prethodne dve godine organizatori uspešno realizovali istoimeno skejt takmičenje. Kako organizatori navode, primarna ideja, koja obuhvata ova četiri dana, je da se prenesu znanje i iskustvo iz svakog segmenta skejt kulture proleterima, kojima je skejt nezaobilazna svakodnevnica, ali i da se ova subkultura predstavi onima, koji se sa njom susreću prvi put.

Pored ulične vožnje, koja je incijalni pokretač za nastanak festivala, ovogodišnji program je bio koncipiran i u vidu filmskih projekcija, izložbi fotografija, DIY i filming radionica. Festival je osmišljen tako da se po prvi put u Srbiji predstave najaktuelniji i najznačajniji umetnički projekti skejtera širom sveta.

Oblakoder je ovog puta svoj izložbeni prostor ustupio mladim ljudima, koji su pokazali kako svaka ideja može postati realnost. Pogledajte kako su kroz svoj objektiv Damjan Dobrila, Ivan Dinić, Stefan Đorđević i Stefan Starčević zabeležili ovu četvorodnevnu manifestaciju.

Fotografije: Ivan Dinić, Vice Srbija

Fotografije: Damjan Dobrila

Fotografije: Stefan Đorđević

Fotografije: Ivan Dinić, Vice Srbija

Pratite nas na:

0 Comments

Pošalji komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Preporučeni tekstovi

Boks 11, krevet 9

Boks 11, krevet 9

Snežana Petković je u periodu od 6. aprila do 2. maja boravila na Beogradskom sajmu i svojim analognim fotoapratom zabeležila sajamsku svakodnevicu.