fbpx
POGLEDAJ OBLAKODEROV NOVI PROJEKAT - TEKSTOVE O IT ISTORIJI JUGOSLAVIJE! Od prvog domaćeg računara i robota, preko kompjuterske audio i vizuelne umetnosti | POGLEDAJ OBLAKODEROV NOVI PROJEKAT - TEKSTOVE O IT ISTORIJI JUGOSLAVIJE! Od prvog domaćeg računara i robota, preko kompjuterske audio i vizuelne umetnosti | POGLEDAJ OBLAKODEROV NOVI PROJEKAT - TEKSTOVE O IT ISTORIJI JUGOSLAVIJE! Od prvog domaćeg računara i robota, preko kompjuterske audio i vizuelne umetnosti | POGLEDAJ OBLAKODEROV NOVI PROJEKAT - TEKSTOVE O IT ISTORIJI JUGOSLAVIJE! Od prvog domaćeg računara i robota, preko kompjuterske audio i vizuelne umetnosti | POGLEDAJ OBLAKODEROV NOVI PROJEKAT - TEKSTOVE O IT ISTORIJI JUGOSLAVIJE! Od prvog domaćeg računara i robota, preko kompjuterske audio i vizuelne umetnosti | POGLEDAJ OBLAKODEROV NOVI PROJEKAT - TEKSTOVE O IT ISTORIJI JUGOSLAVIJE! Od prvog domaćeg računara i robota, preko kompjuterske audio i vizuelne umetnosti |

Dobrodošli na Samit nesvrstanih!

Zavirite u svet skejtera, umetnika, zidara i muzičara koji su skejt vratili na ulice - tamo odakle je incijalno i započeo svoju „vožnju”!

25. September 2019

U periodu od 12. do 15. septembra se po prvi put održao skejt art festival „Samit Nesvrstanih”, iako su prethodne dve godine organizatori uspešno realizovali istoimeno skejt takmičenje. Kako organizatori navode, primarna ideja, koja obuhvata ova četiri dana, je da se prenesu znanje i iskustvo iz svakog segmenta skejt kulture proleterima, kojima je skejt nezaobilazna svakodnevnica, ali i da se ova subkultura predstavi onima, koji se sa njom susreću prvi put.

Pored ulične vožnje, koja je incijalni pokretač za nastanak festivala, ovogodišnji program je bio koncipiran i u vidu filmskih projekcija, izložbi fotografija, DIY i filming radionica. Festival je osmišljen tako da se po prvi put u Srbiji predstave najaktuelniji i najznačajniji umetnički projekti skejtera širom sveta.

Oblakoder je ovog puta svoj izložbeni prostor ustupio mladim ljudima, koji su pokazali kako svaka ideja može postati realnost. Pogledajte kako su kroz svoj objektiv Damjan Dobrila, Ivan Dinić, Stefan Đorđević i Stefan Starčević zabeležili ovu četvorodnevnu manifestaciju.

Fotografije: Ivan Dinić, Vice Srbija

Fotografije: Damjan Dobrila

Fotografije: Stefan Đorđević

Fotografije: Ivan Dinić, Vice Srbija

Preporučeni tekstovi

Ogledala

Ogledala

U novoj virtelnoj izložbi predstavljamo odraze zabeležene korz objektiv Ive Pajković

Analogne beleške

Analogne beleške

U novoj virtuelnoj izložbi predstavljamo fotografije mladog autora Milana Stojkovića

Tu negde (u meni)

Tu negde (u meni)

Tu negde (u meni) predstavlja dugogodišnji niz pokušaja da shvatim sebe kao pojedinca i sebe kao deo nečeg mnogo većeg

Kamelija

Kamelija

U novoj foto reportaži Milana Todorovića donosimo pejzaže crnogorskog primorja i jugoslovenskog hotela Kamelija

Samo tren

Samo tren

U novoj virtuelnoj izložbi predstavljamo radove mlade pančevačke fotografkinje Natalije Stojanović

Pratite nas na:

0 Comments

Pošalji komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *