Dodela 33. Evropskih filmskih nagrada (EFA) uživo na Slobodnoj zoni

Ceremonija će biti održana 12. decembra od 20 časova
9. December 2020.

Virtualna ceremonija dodele 33. Evropskih filmskih nagrada (EFA) održaće se u subotu 12. decembra u 20 časova i biće emitovana iz sedišta Evropske filmske akademije u Berlinu.

Ovu prestižnu filmsku manifestaciju, koja će se održati kao serija svakodnevnih mini događaja od 8. do 12. decembra u 20 časova, imaće priliku da prati i publika u Srbiji preko sajta filmskog festivala „Slobodna zona”.

Ovogodišnji nominovani za EFA nagradu za najboljeg evropskog glumca je, između ostalih, i Goran Bogdan za ulogu u filmu „Otac” Srdana Golubovića (film „Otac” je takođe bio u nominaciji za najbolji dugometražni evropski film). Veliki broj nominovanih ostvarenja bio je u selekciji ovogodišnje Slobodne zone, kao što su filmovi Undine, Akasa moj dom, Mala devojčica, Martin Eden, Gagarin..

Evropska filmska akademija osnovana je 1988. godine i danas ujedinjuje preko 3.800 evropskih filmskih profesionalaca sa zajedničkim ciljem promovisanja evropske filmske kulture. Ceremonija odaje počast postignućima evropske kinematografije u glavnim EFA kategorijama (Najbolji u Evropi: igrani, dokumentarni i kratki film, najbolje evropska komedija i animirani film, otkriće godine, reditelj, glumica, glumac i scenarista, kao i nagrada za inovativno pripovedanje priče u filmu). Dodele EFA nagrada obično se održavaju u Berlinu svake druge godine, a proslavljaju se u gradovima širom Evrope. Međutim, zbog epidemije COVID-19, dodela će biti realizovana onlajn u Berlinu, a EFA će biti dodeljena u Rejkjaviku na Islandu 2022. godine.

Nominacije za ovogodišnje EFA nagrade možete pogledati OVDE.

Uključite se od 8. do 12. decembra od 20 časova u prenosima uživo na slobodnazona.rs!

Najnovije iz: Sanduče

0 Comments

Pošalji komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Pratite nas na:

Preporučeni tekstovi