Dream of You – novi singl beogradskog dua Gabriel

Melanholija u stilu Vima Vendersa za kraj leta

8. September 2021

Muzički duo Gabriel, koji čine Dea Džanković i Aleksa Stanković objavili su drugi singl i spot za numeru Dream of You.

Kako muzički duo navodi, pesmu je Dea napisala tokom jednog tužnog leta 2015. godine u Istanbulu, a koja je konačno ovog leta dočekala svetlo dana u smislu profesionalne produkcije i spota. Nasuprot prošlog singla I can’t get you off my mind, na kojem je rad trajao punih godinu dana, ova pesma je završena za samo nekoliko sesija u roku od mesec dana, a spot je snimljen u roku od jednog dana.

Režiju spota opet potpisuje Aleksandar Hadži Đurović, a scenario i koncept Dea Džanković. Spot je sniman u analognom formatu u Novim Banovcima, Starima Banovicma, Surduku i Slankamenu. Kako Dea navodi, smatrala je da ove lokacije mogu savršeno da predoče melahnoličnu atmosferu pesme i ambijent za kraj leta, a koncept je inspirisan filmom Pariz, Teksas Vima Vendersa, kao i vizualnim identitetima bendova kao što su Mazzy Star i The Stone Roses.

Tagovi:

Preporučeni tekstovi

Pratite nas na:

0 Comments

Pošalji komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Prijavi se na Oblakoderov Newsletter i na kraju svakog meseca na mejl ti šaljemo pregled najupečatljivijih tekstova iz prethodnog meseca, informacije o aktuelnim događajima i razgovore sa aktivnim glasovima, mladima koji menjaju društvo!

Uspešno ste se prijavili!