fbpx

Đutko objavio novi singl Prekasno

Iz pepela životinje koja je nekada živela na obroncima Moslavačke gore, ponovo je rođena zver zvana Đutko.

9. August 2019

Tomislav Đudarić dobro je poznata ličnost na alternativnoj muzičkoj sceni – kao osnivač etno-rock benda Rusti, anti-umjetnik naziva Clouie te kao bivši gitarista benda Svemirko. U periodu od posljednjih godinu i nešto malo više dana, Đudarić pauzira svoje prethodne muzičke projekte te počinje raditi na nečemu njemu potpuno atipičnom. Distorzije zamenjuje čistim i mekanim zvukovima, prvi put u ruke uzima sintesajzere, a prolazivši kroz krizu, kako osobnog tako i muzičkog identiteta, dolazi do vedrih i pitkih melodija pop žanra i pritome stvara ličnu verziju – turbo pop glazbu.

Na putu vlastite reinkarnacije Đutko se uspešno obračunava sa strahovima, izazovima, dilemama i čežnjom, a na kraju izlazi jači i bolji nego ikada. U muzičkom pogledu, Đudarić je sve što do sada nije bio – dobro raspoložen, opušten, zabavan i prije svega autentičan.

Nove pesme sadrže određenu dozu autoironije, oružja kojim često uspijeva podčiniti vlastite demone, i upravo su njegovi singlovi „Karate” i „Prekasno” najbolji primeri onog što mu obećava svetlu muzičku budućnost.

Naslovna fotografija: Denis Komljenović

Pratite nas na:

0 Comments

Pošalji komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *