fbpx
ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji

Džepni dijalozi – Priče koje nastaju na relaciji Beograd – Zagreb

Književnica Neva Lukić pokrenula je onlajn projekat „Džepni dijalozi"
19. January 2022.

Spisateljica Neva Lukić, u okviru Programa razvoja novih kulturnih i edukativnih sadržaja i digitalizacije, sprovodi onlajn projekat „Džepni dijalozi“.

Na internet stranici „Džepni dijalozi” nalazi se blog na kojem će nastajati tekstovi u dve kategorije: Poetika grada i Dijalozi o dijalozima. Poetika grada donosi kratku poetsku prozu Neve Lukić koja nastaje podstaknuta atmosferom gradova u kojima autorka živi i radi, trenutno na relaciji Zagreb-Beograd. Dijalozi o dijalozima donose tekstove i razgovore književnika na temu „dijaloga”, a u dijalogu s autorkom projekta.

Različiti vizualni umetnici ilustruju novonastale tekstove za obe kategorije.Književnici koje predstavljaju su Nada Topić, Igor Rajki, Ivana Rogar, Maša Kolanović i konceptualni umetnik, predpesnik i slikar Vlado Martek.
Ilustracije će raditi vizualni umetnici Ivan Tudek, Ivana Armanini, Ivana Vulić i Sven Klobučar.

Ilustraciju internet stranice radio je Ivan Tudek, a dizajn umetnica Mare Šuljak. Vizual projekta Džepni dijalozi također je Tudekov rad, a društvene mreže uređuje Lora Milutinović.

Neva Lukić je književnica iz Zagreba, posljednju knjigu, zbirku poezije Ježenja, objavila je u Frakturi, a u Beogradu 2018. izašla je njena zbirka kratkih priča More i zaustavljene priče u izdanju Trećeg Trga.

Trenutno živi i radi u Beogradu te je pokrenula interdisciplinarni književni online projekat Džepni dijalozi koji nastaje uz podršku Hrvatskog društva pisaca, Hrvatskog društva likovnih umetnika, a finansiran je od strane Ministarstva kulture i medija RH.

Autor vizuala: Ivan Tudek

Najnovije iz: Sanduče

Novi BeFemov film: Aktivizam Romkinja

Film prati svedočanstva Tanje Grgić, osnivačice Udruženja uspešnih žena, koja je sama preživela nasilje i posvetila svoj život podršci drugim ženama

Preporučeni tekstovi

Pratite nas na:

0 Comments

Pošalji komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *