Dzipsii – momak koji bi malo drukčije

Sa mladim RnB izvođačem razgovarali smo o njegovom debi singlu ,,Sve je isto''

6. September 2021

Mladi RnB izvođač Dzipsii aka Jovan Živadinović objavio je svoj debi singl Sve je isto. Kako i sam ističe ovom numerom je oslikao sopstveno stanje dok je pisao samu pesmu – „osećao sam se kao da plovim sopstvenim dubinama duše i pokušam da dođem do odgovora za kojim svako od nas žudi nakon raskida”. Pesma govori o ljubavi prema dečku, jer je, kako kaže, želeo da da ljudima koji ne izlaze sa suprotnim polovima nešto što će i oni pevati. Sa njim smo tim povodom razgovarali o debi singlu i njegovom stvaralaštvu.

Ko je Dzipsii? Predstavi nam sebe kroz par rečenica.

Ni ja sam ne znam ko je Dzipsii, mislim da je to nešto što ćemo zajedno i vi i ja saznati dok budemo pratili ono što stvaram. Ono što znam je da sam mladi umetnik iz Zaječara koji želi da se iskaže kroz svoju muziku, i poprilično sam dobar u tome. 

Foto: Mario Jelikić

Kako je tekao tvoj muzički put? Kako si počeo da se baviš muzikom?

Bavim se plesom dugi niz godina, muzika je oduvek oko mene, dok je za moj muzički put trebalo malo više vere u sebe i odrastanja, što se i desilo pre dve godine kada sam odlučio da svoje pesme otpevam svojim prijateljima. 

Kako je nastala pesma Sve je isto? Odakle inspiracija?

Nastala je u kupatilu kao mnogo dobra melodija koju sam pevušio. Kao i većina mojih tekstova, obično prvo dođu kao melodija koju čujem u svojoj glavi. Inspiracija za ovu pesmu je dolazila sa svih strana, pisalo mi se o mom cikličnom životu tada, o površnosti između nekih prijateljstava, o neuspeloj ljubavi. Hteo sam da spakujem sve o čemu mi se pričalo kroz jedan tekst. 

Pesmu si posvetio jednom dečku, koliko smatraš smelim takav potez, s obzirom na to da naše društvo još uvek nije u potpunosti otvoreno za takve stvari?

Sa namerom je tekst pisan kao da se obraćam nekom momku, za mene, taj momak su mnoge osobe, pa čak i ja sam, ali ne smatram to smelim potezom. Samo sam hteo pesmu gde ću moći da se poistovetim i da dam ljudima koji ne izlaze sa suprotnim polovima nešto što će i oni pevati.

Kad smo već kod privilegija, da li si nekada bio diskriminisan po pitanju svoje nacionalnosti? Da li ti je nekada zbog toga razvojni put bio otežan? 

Jesam, ali put mi je otežan isključivo zbog sebe, nikad zbog spoljašnih faktora kao što je diskriminacija. 

Ko su ti muzički uzori?

To je jedan spektar umetnika koji ispunjavaju moj život na dnevnom nivou, u poslednje vreme su to i muzičari na ulicama Beograda, ali obično je to jedan savršen miks ikoničnih pop diva sa princezama i prinčevima RnB-a, dozirano kvalitetnim umetnicima hip hop-a. 

Pratiš li domaću scenu? Koga bi tu istakao?

Uživam u našoj sceni i izdvojio bih Luku Rajića kao nekog ko stvarno razume kako funkcioniše pop kultura, pritom njegov zvuk me vodi na posebna mesta, obožavam ga. 

Sa snimanja spota za pesmu Sve je isto, foto: Nemanja Rača

Kakva je pozicija RnB muzike u Srbiji? Postoji li, po tvom mišljenju, scena?

Najiskrenije, briga me za poziciju RnB na našoj sceni. Moja osećanja trenutno zvuče kao taj ritam i bluz, to ću i pevati i ne razmišljam uopšte o mestu tog žanra na sceni i da li ona uopšte postoji. Tu je, nisam jedini koji peva kroz taj ritam, tako da očigledno postoji i ima svoj spotlight

Kakvi su ti dalji planovi?

Neki dalji plan mi je završavanje ostalih projekata i vizualizacija mene kao umetnika, kao i moje muzike.

Tagovi:

Preporučeni tekstovi

Pratite nas na:

0 Comments

Pošalji komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Prijavi se na Oblakoderov Newsletter i na kraju svakog meseca na mejl ti šaljemo pregled najupečatljivijih tekstova iz prethodnog meseca, informacije o aktuelnim događajima i razgovore sa aktivnim glasovima, mladima koji menjaju društvo!

Uspešno ste se prijavili!