fbpx
POGLEDAJ OBLAKODEROV NOVI PROJEKAT - TEKSTOVE O IT ISTORIJI JUGOSLAVIJE! Od prvog domaćeg računara i robota, preko kompjuterske audio i vizuelne umetnosti | POGLEDAJ OBLAKODEROV NOVI PROJEKAT - TEKSTOVE O IT ISTORIJI JUGOSLAVIJE! Od prvog domaćeg računara i robota, preko kompjuterske audio i vizuelne umetnosti | POGLEDAJ OBLAKODEROV NOVI PROJEKAT - TEKSTOVE O IT ISTORIJI JUGOSLAVIJE! Od prvog domaćeg računara i robota, preko kompjuterske audio i vizuelne umetnosti | POGLEDAJ OBLAKODEROV NOVI PROJEKAT - TEKSTOVE O IT ISTORIJI JUGOSLAVIJE! Od prvog domaćeg računara i robota, preko kompjuterske audio i vizuelne umetnosti | POGLEDAJ OBLAKODEROV NOVI PROJEKAT - TEKSTOVE O IT ISTORIJI JUGOSLAVIJE! Od prvog domaćeg računara i robota, preko kompjuterske audio i vizuelne umetnosti | POGLEDAJ OBLAKODEROV NOVI PROJEKAT - TEKSTOVE O IT ISTORIJI JUGOSLAVIJE! Od prvog domaćeg računara i robota, preko kompjuterske audio i vizuelne umetnosti |

Eksperimentalni događaj Spotlight umetnika Pavla Banovića

Spotlight Pavla Banovića biće predstavljen u četvratk 24. februara u Dim-u
22. February 2022.

U četvrtak, 24 februara od 20h, Dim ce ugostiti eksperimentalni događaj Spotlight, umetnika najmlađe generacije Pavla Banovića. Kustoskinja je Marina Marković.

U svojoj umetničkoj praksi Pavle se bavi pitanjima identiteta, društvenog uslovljavanja i društvenih obrazaca u savremenom društvu. Iako sva njegova dela ujedinjuje osoben interes za poetiku transformacije, postajanja i nadilaženja, ishodi njegovog multidisciplinarnog pristupa često se uobličavaju u vrlo različitim predstavama. Kroz Spotlight, Pavle promišlja na temu slobodnog pokreta i njegove uslovljenosti prostorima unutar kojih je moguća njegova aktuelizacija.

Mislim da plesovi izmiču našim rečima, oni su anti. Podijumi za ples su poput izolovanih mehurića u kojima ljudsko kretanje izmiče redu i funkcionalnosti i pretvara se u nešto drugo oslobođeno ropstva, u kojima se nalaze naša tela dok se krećemo i delujemo na javnim mestima. Mrzim što to uvek mora biti rezervisano za ova mesta. Zamislite da svuda plešemo stalno. Ples na pešačkim prelazima, ples na putu da obnovimo ličnu kartu, ples na dosadnom kancelarijskom poslu, ples usput da pozdravimo osobu za koju mislimo da je poznajemo, ali se ispostavi da to nisu oni“, o performansu ističe Pavle Banović.

Pavle Banović rođen 1998. godine u Beogradu, u kome živi i radi. Završio je osnovne studije na odseku za Nove medije Fakulteta Likovnih Umetnosti. Treću godinu studija proveo je u Ljubljani na Akademiji Likovnih umetnosti i Dizajna. Bio je član mladog umetničkog kolektiva Institut za aplauz, kao i aktuelnog projekta Goethe instituta pod nazivom COMMONS – zamišljanje institucije budućnosti. Učestvovao je na izložbama Napuštanje bezbednog režima (2018) u Goethe Institutu Beograda, Given Mood (2019) u SKC-u Kragujevca, Hard Pressed (2020) u KC Magacinu u Beogradu kao i Misleading Projectiles (2021) galerije U10 u Beogradu. Prvu samostalnu izložbu Moving spaces (2021) imao je u galeriji P74 u Ljubljani.

Najnovije iz: Sanduče

Preporučeni tekstovi

Pratite nas na:

0 Comments

Pošalji komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *