fbpx
ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji

Familijo, vi ste?

Razgovarali smo sa Markom Arsićem, aka Familijom, internet pojavom koja nas je proteklih meseci dovela do suza, ali onih od smeha

30. September 2020

„Kude si be, familio!“

Znamo da u najstresnijim okolnostima smeh dolazi kao melem za dušu i savršeni beg od realnosti. U mojoj kući je to bio baš Marko Arsić, aka Familijo be, aka Tbraloco, rođeni Nišlija koji trenutno živi i radi u Kini, a koji je proteklih meseci osvojio internet u Srbiji.

Dešava se eksplozija smeha, šerova, komentarisanja – od društva do društva, od komšije do komšije, pa čak i do deki i baki kojima naviru suze na oči. Upravo zbog tih suza od smeha koje su doneli ovi likovi je on bitan, jer je ovoj godini više smeha bilo i više nego potrebno.
Da ne zaboravimo jako bitno pitanje, koje nam donosi jasan zaključak – da li se sećate trenutka kada je cela zemlja poslednji put bila ovoliko zaražena nečijom pojavom (u pozitivnom smislu)? Mislim da čujem jedno tiho – ne. Danas kada uđete u kafić u bilo kom gradu u Srbiji i čujete brabooooo, bratoo ili familijoo, nasmejete se – jer svi znate o kome je reč.

Ovi klipovi su nas virtuelno zbližili, u trenutku kada je sve nalagalo da moramo da držimo distancu, te je i sama pojava Familije pojava za koju možda nismo ni znali da nam je bila potrebna. Tri potpuno razrađena lika – Komša, familija i brat moi su likovi koje po ponašanju svi mi viđamo ili znamo, pa situacije u kojima se oni nađu u kombinaciji sa Markovom izvedbom, mogu samo da nas rasplaču od smeha. Sigurno ste gledali Prvi svetski rat, roditeljski ili familiju kod tasta na selu, jer ovi snimci imaju i do 450.000 pregleda, a ako niste – znate šta vam je činiti!

Verujemo da vrstu sadržaja koju Marko trenutno kreira ljudi ili obožavaju ili im ta vrsta humora nije ni malo bliska, ali ono što vidimo je da je nastao novi sleng – bratooo, da ne postoji ograničenje u godinama, jer nisu samo mladi ti koji su postali fanovi, već su tu i stariji koji ne mogu da odole, a da se ne nasmeju. Nismo hteli da pitamo Marka šta planira dalje, jer mislimo da je ipak bolje da nas iznenadi. A do tada, čekamo nove klipove, a možda i neke nove likove i unapred se radujemo novim naletima smeha!


Šta ti najviše nedostaje kad pomisliš na Srbiju, a da nije Bane iz Vrežinu?

Marko Arsić: Šta mi najviše nedostaje, a da nije Bane iz VrežinU? Hahahaha, ovo me je nasmejalo! Nedostaju mi moja dva najbolja druga, obojica se prezivaju Petrović. Eto jedan fun fact – ,,Alooo Petroviću”. Nedostaje mi porodica, naravno, ali i Niš,  hrana, dosta stvari. Da ne zaboravim Toplanicu u školskom dvorištu, u osnovnoj školi ,,Mika Antić“ u Durlan. To je prvo mesto gde ću da odem kad se budem vratio, mesto gde smo odrasli.”

S obzirom na to da je sve krenulo slučajno, zanimalo nas je da li bi možda sledeća slučajnost bila TV ili kreiranje sopstvenog Talk show-a, na šta je Marko rekao da misli da ne bi mogao to da iznese kako treba i da bi se možda okušao da glumi nekog Nišliju ili slično, ali da nije za opciju talk show-a.

Kakav je tvoj stav prema društvenim mrežama? Je l’ vidiš više prednosti ili mana?

Postoji dosta prednosti, ali i dosta mana. Facebook mi je od skoro postao malo toksičan, pre sam ga obožavao. Instagram mi je super i bolji u zadnje vreme – jedino što mogu da kažem to je: ‘Nemojte deci da puštate moje klipove! Hahahahaha, realno.

Na tvom Facebook profilu smo videli da si kao mlađi puštao muziku po događajima i festivalima – koji su ti muzički uzori i ko je izvođač koji te “vadio iz mraka“?

Jesam, puštao sam rap i reggae, ali sve je to bilo dosta amaterski. Puštao sam u lokalima koji su sada otišli u legendu, kao što su Preduzeće, Dokolica, Komšiluk. Baš se rado sećam tog vremena, ekipa je bila vrh!

Izvođača koje gotivim ima stvarno baš dosta, ne bih ni mogao sad da ih sve nabrojim. Iz mraka me je uvek vadio Smoke Mardeljano i reggae generalno. Ali neka se zna da mi nije strano da opalimo Sinana kad je ekipa dobra.

Da li imaš uzore u, sada već možemo da kažemo, tvom drugom poslu/ komici?

Moj najveći uzor u ovome je Marjan Todorović, reper i glumac iz Niša. Poznat je po svom bendu D-Fence i serijalu klipova Pozorištance koji se nekada vrteo na TV5. Ko želi, može da isprati na youtube-u, tamo ima sve. Pored njega obožavam Nešu Bridžisa, od stranih Dave Chappelle -a, Rony Chieng -a, Chris Rock -a, Eddy Murphy -a, Katt Williams -a.

Da li sve situacije iz života posmatraš iz prizme svojih likova ili dopuštaš sebi da budeš Arsa?

Naravno da životne situacije posmatram kao Arsa, jer ni jedan od likova nije Arsa. Dobro, možda malo Familija, ali baš malo.

Fotografija povodom proslave za 200k pratilaca na Instagramu

Šta bi rekao svom idolu kada bi ga sreo sutra uveče u kafiću na ćošku? Imaš li idola, u stvari?

Imam idole, naravno – to je Jokić i glumac Andrija Kuzmanović. Da nekog od njih sretnem na ćošku rekao bih mu – Brate, VOLIM TE! Trenutno si najbolji u svom poslu.

Koja je najbolja/najsmešnija stvar koju si čuo u poslednje vreme?

Uh, svašta mi pada na pamet, ali evo jedna – Žalio se skoro drug drugu preko telefona kako mu nije dobro, a ovaj mu je rekao: Nije ti ništa, popij pivo na eks. Hahahaha, živa istina.

Da moraš da odeš na pusto ostrvo i da izabereš koga vodiš sa sobom, ko će to biti – familija, brat moi ili komša? I šta bi poneo sa sobom? (Imaš pravo na jednu stvar)

Na pusto ostrvo bih definitivno poveo Familiju. Komša bi me smorio, brat moi bi me iznervirao, a od familijinog plitkog razmišljanja bih se smejao po ceo dan. Mislim da bih poneo konopac, da se obesim posle mesec dana sa Familijom na ostrvu. (hahaha, šalim se)

Kada sam pitala Marka koja je to misao kojom se vodi u životu i u koju veruje,  rekao mi je: ,,Voleo bih da prvu strofu ove pesme navedeš u tekstu, kao odgovor na ovo pitanje. Alborosie – Global War”.

Mi neva have much money inna mi pocket,
And mi neva finish school.
But you no need to feel compassionate of mi,
Don’t teach I am a fool.
‘Cause I’ve been writing my own stories,
And I’ve been doing my own trip.
Neva believe inna no institution,
To set my mind free.

Dizajn naslovne fotografije: Paulina Aleksić

Preporučeni tekstovi

Pratite nas na:

1 Comment

  1. Dare

    Kakav intervju bomba

    Reply

Pošalji komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *