Fantom izbacio prvi singl Žena

Pod okriljem zagrebačke izdavačke kuće „višemanjezauvijek”, Fantom je izdao svoj prvi singl „Žena”.

10. October 2019

Pod okriljem zagrebačke izdavačke kuće „više manje zauvijek”, parotalasna grupa Fantom je izdala svoj prvi singl „Žena”.

Fantom je novo ime na regionalnoj muzičkoj sceni, projekat iza kojeg kao autor i producent stoji Petar Wagner. Godinama usavršavajući svoja umeća stvarajući muziku, tekstove i aranžmane za druge, Wagner početkom 2019. odlučuje da poradi na vlastitim pesmama. Ubrzo nakon toga nastaju pesame koje Wagner u svom beogradskom studiju trenutno dovršava zajedno s nedavno pridruženim članovima – Lunom Škopeljom i Nemanjom Maksimovićem, gde svojim analognim srcima i digitalnim prstima stvaraju neke nove zvučne kulise.

Fantom je pripovedač noćnih priča koje se dešavaju na mračnim i pustim ulicama, u sobama sa prigušenim svetlima, sakrivenim klubovima Beograda, Zagreba, Ljubljane ili bilo kog drugog grada do kojeg ga te noći put navede. Tajnovite su to avanture, strasti i boli ispričane u šiframa u vidu sintetizatorskih zvukova, sanjivih melodija i obično-neobičnih tekstova. Pod okriljem noći, pesme Fantoma postaju svojevrsna mašina za putovanje kroz mesto i vrieme, čije je krajnje odredište nepredvidivo kao i on sam.

 

Pratite nas na:

0 Comments

Pošalji komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *