fbpx
ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji

Festival studentskog filma Samo u snu od 24. decembra

Devetnaesti po redu Festival studentskog filma biće održan od 24. do 26. decembra u Jugoslovenskoj kinoteci
21. December 2021.

Festival studentskog filma (FSF), u organizaciji studenata Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu, Katedre za menadžment i produkciju pozorišta, radija i kulture, održaće se u periodu, od 24. do 26. decembra po 19. put, pod sloganom Samo u snu u Jugoslovenskoj kinoteci. Festival je tematski posvećen kontekstu snova, sa željom kreacije privremene idealne stvarnosti kroz medijum bioskopske sale.

„Mi smo naši snovi – kreatori privremene i idealne stvarnosti, mogućnosti za nova iskustva, zakopana daleko u nesavladivim svetovima naših umova. Za nas snovi predstavljaju novu šansu za slobodu, kao što je to slučaj na filmu. Bioskopske sale su prostori za lucidne snove, unutar kojih menjamo identitet, svrhu života i ustaljenu svakodnevnicu. Makar na kratko”, navode organizatori festivala.

U okviru krovne teme, fokus 19. FSF-a usmeren je na stvaranje novih iskustava, tumačenja filmova i kvalitetnog eskapizma kroz glavni, prateći i pretprograma.

Publika Festivala studentskog filma će u okviru glavnog takmičarskog programa imati priliku da vidi 24 filma iz najeminentnijih filmskih škola iz Meksika, Rusije, Argentine, Rusije, SAD, Kostarike i drugih – u kategorijama igrani, dokumentarni i animirani film.

Selektor filmova za glavni takmičarski program je filmski reditelj Nemanja Ćeranić, dok su Ivan Ikić, filmski reditelj, Martina Krivokapić, producentkinja i Pavle Vučković, filmski reditelj u žiriju ovogodišnjeg Festivala studentskog filma.

Prateći festivalski program biće realizovan kroz radionicu kreativnog dokumentarnog filma, nastalu u saradnji sa Udruženjem dokumentarista Srbije DOKSrbija, koja će se održati 21. decembra u Multimedijalnoj sali Jugoslovenske kinoteke, kao i tumačenje filma i diskusiju u saradnji sa UK Parobrod i Udruženjem studenata psihologije „Stimulus“ pod imenom „Ko ovu dramu režira – Tarkovski Frojdovim očima“, zakazanu za 23. decembra u bioskopu UK Parobrod.

Svečano otvaranje festivala održaće se u petak, 24. decembra u Jugoslovenskoj kinoteci (Uzun Mirkova 1), sa početkom od 17h.

Programska realizacija ovogodišnjeg FSF-a desiće se u skladu sa krovnom temom i aspiracijama usmerenim ka ponovnom pokretanju festivalske mašinerije nakon dve godine pauze festivala, u nadi da će filmska umetnost kreirana od strane mladih filmskih profesionalaca iz celog sveta uspeti da doprinese brisanju sveprisutnih granica i udaljenosti.

Sve informacije o programu dostupne su na sajtu Festivala studentskog filma, kao i na Instagram i Facebook platformama.

Najnovije iz: Sanduče

Novi BeFemov film: Aktivizam Romkinja

Film prati svedočanstva Tanje Grgić, osnivačice Udruženja uspešnih žena, koja je sama preživela nasilje i posvetila svoj život podršci drugim ženama

Preporučeni tekstovi

Pratite nas na:

0 Comments

Pošalji komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *