fbpx

Film o Bitlsima besplatno na Svetski dan muzike 21. juna

„The Beatles: Eight Days a Week – Godine Bitlmanije” u okviru filmskog programa online bioskopa MOJ OFF
18. June 2020.

U susret Svetskom danu muzike koji se obeležava 21. juna, filmski program online bioskopa MOJ OFF biće u znaku poznatih tonova, dopunjen filmskim ostvarenjima o muzici i životima muzičara koji su zadužili svetsku umetničku scenu.

Tako će publika na Svetski dan muzike moći besplatno da gleda film „The Beatles: Eight Days a Week – Godine Bitlmanije”. U pitanju je dokumentarno ostvarenje reditelja Rona Hauarda (Ron Howard) o fantastičnoj četvorci čije su pesme poput “Help”, “Twist and Shout”, „Yesterday”, „Let it be” i druge i danas prepoznatljive mnogim generacijama.

Dvostruki dobitnik nagrade Oskar, Ron Hauard („Blistavi um”), snimio je dokumentarni film o čuvenim Bitlsima, dajući istraživački i avanturistički prikaz sa osvrtom na ono kroz šta su članovi benda prolazili od 1963. do 1966. godine, tokom svojih turneja.

Od mnogih snimljenih filmova posvećenih čuvenom bendu, film „The Beatles: Eight Days a Week – Godine Bitlmanije” izdvaja, kako kaže reditelj, način posmatranja stvari, fokus na putovanjima, turnejama, što ga čini nekom vrstom avanturističke priče.

Pol Makartni ističe da su on i drugi član izvorne četvorke Ringo Star veoma cenili što je holivudski reditelj preouzeo palicu kada je reč o filmu o njima:
„Znali smo da smo u dobrim rukama, da je reč o nekoom ko će istražiti i napraviti nešto drugačije od tog masivnog materijala”.

Drugo dokumentarno ostvarenje Rona Hauarda  „Pavaroti” takođe je deo platforme online bioskopa MOJ OFF, kao i film o ženi bas gitaristkinji Suzan Kej Kvatro – „Suzi Kju”. Njoj su izvor muzičke inspiracije bili upravo Bitlsi, a pomogla je i da se redefiniše ulogu žene u rokenrolu kada se 1973. godine pojavila na muzičkoj sceni.

Na repertoaru će biti i film „ Zvučni talasi” o skrivenoj snazi zvuka u kinematografiji, koji nas upoznaje sa neverovatnim znalcima koji stoje iza kamera. Oni koji stvaraju muziku za film. Intervjuisani su reditelji poput Džordža Lukasa, Ang Lija, Sofije Кopole koji su nizali uspehe radeći sa pionirima zvučnog dizajna – Valterom Murcom, Benom Burtom i Garijem Ridstromom – i mnogim drugim koji su ih sledili.

Najnovije iz: Sanduče

Kragujevac dobio prvi Reciklomat u Srbiji

JКP Šumadija Кragujevac u cilju unapređenja svojih usluga nabavilo je Reciklomat – pametnu mašinu za prikupljanje i sortiranje ambalažnog otpada (plastičnih flaša, limenki i staklene ambalaže).

0 Comments

Pošalji komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Pratite nas na:

Preporučeni tekstovi