Filmski festival LIFFE: Filmovi koje ne smete propustiti

Preporučujemo vam filmove koji će biti prikazani na onlajn platformi Moj OFF u okviru ovogodišnjeg izdanja festivala

22. September 2020

Trinaesto izdanje Međunarodnog festivala filmske režije LIFFE održaće se od 25. do 29. septembra na nekoliko lokacija u Leskovcu i onlajn. Na taj način će i publika van Leskovca moći da uživa u najboljim filmskim ostvarenjima iz regiona nastalim u poslednjoj godini, ali i da se podseti pobednika ranijih festivalskih izdanja u posebnom programu na onlajn platformi. U okviru ovog programa će takođe biti prikazani i naslovi iz kategorije nezavisnog filma.

Preporučujemo vam filmove koji će biti prikazani na onlajn platformi Moj OFF, a koje ne smete propustiti u okviru ovogodišnjeg izdanja.

Takmičarski program

Polusestra (Damjan Kozole / Slovenija, Severna Makedonija, Srbija)

Uloge: Urša Menart, Liza Marijina, Jurij Drevenšek, Peter Musevski, Anja Novak, Damjana Černe, Labina Mitevska, Urška Hlebec

Ona voli generalna pospremanja, a čini joj se da je došlo vreme kad treba pospremiti svoj život. Ima mamu, tatu i sestru. I polusestru. Tatinu vanbračnu ćerku o kojoj ne zna gotovo ništa. Čak ni to da li joj je zaista polusestra. O tome više zna mama s kojom je malo i površno govorila o „tome”. I tata, s kojim nikada i nimalo nije govorila o tome. I sestra koja ne želi govoriti o tome. A ona želi saznati istinu i videti šta će istina doneti. Mami, tati, sestri, polusestri i njoj. Dve otuđene polusestre iz malog primorskog grada Izola, koje nikada nisu bile bliske, okolnosti su posle mnogo godina izbegavanja prisilile da dele stan u Ljubljani.

Petak, 25. septembar u 21.00

Selekcija Pobednici

Tilva Roš (Nikola Ležaić / Srbija)

Uloge: Marko Todorović, Stefan Đorđević, Dunja Kovačević, Marko Milenković, Nenad Stanisavljević, Nenad Ivanović, Filip Maksimović

U borskom rudniku bakra u toku su radnički protesti zbog privatizacije. Devetnaestogodišnjake Todu i Stefana tranzicija ne interesuje. Oni su nerazdvojni prijatelji, skejteri i sa svojim društvom provode svoje prvo leto posle srednje škole. Tumaraju gradom i po napuštenim površinskim kopovima, inspirisani TV serijom Jackass, snimaju video-klipove u kojima izvode razne vratolomije. Stefan na jesen odlazi u Beograd na studije. Njih dvojica vreme provode s Dunjom, drugaricom koja se preselila u Francusku, ali svaki letnji raspust provodi sa starim društvom u Boru. Toda i Stefan ulaze u prećutno nadmetanje za njenu pažnju snimajući sve luđe video-klipove. U tom čudnom odnosu bezuslovnog prijateljstva i nadmetanja pokušavaju da nadmaše jedan drugog.

Subota, 26. septembar u 19.00

Nezavisni film

Revolt (Aleksandar Rajković / Srbija)

Uloge: Milan Vučković, Ivan Zekić, Bojan Krivokapić, Pavle Jerinić, Miloš Pjevač, Dara Džokić, Nađa Maršičević, Nina Grahovac, Svetozar Cvetković, Milan Caci Mihajlović, Dušan Janićijević, Bane Tomašević, Ana Sofrenović, Nenad Ćirić i drugi

Priča prati grupu beogradskih gubitnika, mladića bez perspektive, koji nezadovoljni svojim životima odlučuju da podignu revoluciju. U ovoj drami sa elementima komedije, mladi se pozivaju na pobunu, buđenje i promenu svojih života. Do sukoba са policijom dolazi na platou ispred Filozofskog fakulteta, nakon čega upadaju u Skupštinu Srbije za vreme zasedanja. Kako strani mediji prenose ove događaje, tako se prenosi i ideja revolta među mladima širom sveta.

Utorak, 29. septembar u 23.00

Više informacija o programu možete naći na FB stranici festivala.

Tagovi:

Pratite nas na:

0 Comments

Pošalji komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Preporučeni tekstovi