Oblakoder merch   |    Newsletter    |    Patreon

FIST Society poziva na Buđenje

Stiže 15. Festival internacionalnog studentskog teatra u digitalnomokruženju!
11. March 2020.

Jubilarni 15. Festival internacionalnog studentskog teatra(FIST 15), održaće se u periodu od 14. do 20. marta na Fist online platformi, u organizaciji studenata Katedre zamenadžment i produkciju pozorišta, radija i kulture. Temaovogodišnjeg izdanja festivala nosi naziv „BUĐENJE“.

Finalne pripreme za realizaciju Festivala odvijaju se kontekstuaktuelne društvene situacije izazvane pojavom i ekspanzijomnovog tipa virusa COVID-19, te preporuka Svetskezdravstvene organizacije upućene svim zemljama izajednicama da širenje virusa može biti značajno usporeno uzprimenu odgovarajućih restriktivnih mera. U takvimokolnostima uvideli smo da je naša ljudska, ali i umetničkaobaveza da sprečimo potencijalno širenje virusa kako međuučesnicima iz inostranstva, tako i u okvirima naše zemlje. Imajući u vidu sve navedeno, doneli smo odluku da redefinišemo koncept i poruku ovogodišnjeg Festivala, u željida odgovorno i racionalno da reagujemo na trenutne događaje– ne samo ispred internacionalnog festivala koji okupljamlade ljude, već kao institucija koja edukuje budućeprofesionalce i umetnike iz oblasti pozorišne i izvođačkeumetnosti i uči ih stvaranju zasnovanom na vrednostimazajednice.

Novonastala koncepcija Festivala više ne podrazumevadolazak stranih trupa, već ih uključuje i predstavlja nainovativan, savremen i interaktivan način. Prvobitni koncept iforma festivala su adaptirani i premešteni na Fist online platformu u okviru koje će pozorišne trupe iz inostranstvaimati priliku da učestvuju putem live stream prenosa svojihpredstava, kao i putem emitovanja već postojećih snimakanjihovih predstava. U okviru programa publika će moći da prati i online diskusije sa profesorima iz inostranih akademija, na temu globalne situacije u korelaciji sa korona virusom, kaoi uloge umetnosti u trenucima društvene krize i novihumetničkih formi nastalih usled ovakvih okolnosti.

Celokupan program publika će moći da prati u virtuelnomprostoru.
U okviru pratećeg programa će se kroz tribinski program govoriti o ulozi umetnika i umetnosti u kriznim situacijama, kao i značaju solidarnosti, saradnje i međusobne brige kojanam pomaže u boljem prilagođavanju svakodnevnog životavanrednim situacijama nastalim u susretu sa globalnimkrizama i momentima. Publika će imati priliku da pogleda ionline izložbu studenata Fakulteta likovnih umetnosti istudenata Kamere Fakulteta dramskih umetnosti, ali i isprateostale sadržaje koji će biti prikazani u online formi.

Da li ste spremni za buđenje?

Najnovije iz: Sanduče

Preporučeni tekstovi

Pratite nas na:

0 Comments

Pošalji komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Prijavi se na Oblakoderov Newsletter i na kraju svakog meseca na mejl ti šaljemo pregled najupečatljivijih tekstova iz prethodnog meseca, informacije o aktuelnim događajima i razgovore sa aktivnim glasovima, mladima koji menjaju društvo!

Uspešno ste se prijavili!