STIGAO JE NOVI BROJ OBLAKODER MAGAZINA! NABAVI SVOJ PRIMERAK U SVIM BOOKA KNJIŽARAMA, ILI NAM PIŠI NA MEJL oblakodermagazin@gmail.com | STIGAO JE NOVI BROJ OBLAKODER MAGAZINA! NABAVI SVOJ PRIMERAK U SVIM BOOKA KNJIŽARAMA, ILI NAM PIŠI NA MEJL oblakodermagazin@gmail.com | STIGAO JE NOVI BROJ OBLAKODER MAGAZINA! NABAVI SVOJ PRIMERAK U SVIM BOOKA KNJIŽARAMA, ILI NAM PIŠI NA MEJL oblakodermagazin@gmail.com | STIGAO JE NOVI BROJ OBLAKODER MAGAZINA! NABAVI SVOJ PRIMERAK U SVIM BOOKA KNJIŽARAMA, ILI NAM PIŠI NA MEJL oblakodermagazin@gmail.com | STIGAO JE NOVI BROJ OBLAKODER MAGAZINA! NABAVI SVOJ PRIMERAK U SVIM BOOKA KNJIŽARAMA, ILI NAM PIŠI NA MEJL oblakodermagazin@gmail.com

Oblakoder merch   |    Newsletter    |    Patreon   |   Antifejk

Galerija Remont raspisuje konkurs Frljanje jezikom

Tema konkursa su umetnički radovi i prilozi na temu jezika (srpske) savremene umetnosti
21. September 2022.

Remont raspisuje konkurs za umetničke radove i priloge na temu jezika (srpske) savremene umetnosti, sa namerom da se istraži potreba za definisanjem tezaurusa, da se preispita terminologija, osveste neprecizni, višesmisleni ili nedostajući termini, da se redefinišu funkcije i forme teksta.

Konkurs je otvoren za: Pojedinačne radove koji će biti predstavljeni u okviru kuriranog dvomesečnogprograma i koji se na kreativno-umetnički ili naučno-teorijski način bave temom*.                                                                                                            

Trajanje konkursa je od 20.09 do 20.10.2022. godine. Period realizacije programa: kraj januara-april 2023. godine. Detaljni tekst konkursa možete pročitati ovde.

Prijavni formular možete preuzeti ovde.

*Tematski okvir: U prirodi jezika je da se vremenom, kroz automatizovanu upotrebu termina, njihovim prevođenjima i preuzimanjima iz različitih konteksta jezik “haba”, gubi preciznost i fleksibilnost. Postaje neuzbudljiv, neinspirativan i čak neprecizan alat koji poput krute membrane pojave podvodi pod svoja sopstvena ograničenja. Terminologija koju svakodnevno koristimo za komuniciranje pojava savremene umetnosti može biti frustrirajuća kako za stručne okvire tako i za komunikaciju sa širom publikom i zato je korisno preispitivati ga. 

Namera je da se kroz ovaj konkurs detektuje, istraži i poveže što više inicijativa i pokušaja da se misli o jeziku kojim se koristimo da opisujemo, razumevamo i pozicioniramo pojave lokalnog savremenog stvaralaštva. Krajnji cilj je da se problematični pojmovi izdvoje, redefinišu, preciziraju ili izmisle, da se forme i funkcije teksta razdvoje, razvežu i oslobode. 

Najnovije iz: Sanduče

Svečano otvoren 56. Bitef

Predstavom Svaki pokušaj će se završiti skršenim telima i slomljenim kostima kostima svečano je otvoren ovogodišnji Bitef festival

Preporučeni tekstovi

Izabran srpski kandidat za Oskara

Izabran srpski kandidat za Oskara

Film Mrak biće kandidat Srbije u trci za 95. dodelu nagrada Američke akademije filmske umetnosti i nauke, u kategoriji za najbolji međunarodni film

Pratite nas na:

0 Comments

Pošalji komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *