Game Changer all season kolekcija za 2021.

Revija Ane Trošić Trajković u okviru Beogradske nedelje mode
29. October 2020.

U okviru Beogradske nedelje mode u nedelju, 1. novembra od 19:30 h biće održana revija „Gama Changer” Ane Trošić Trajković.

Game Changer je kolekcija za godinu u kojoj smo uspeli da usporimo. Priča o aktuelnim modnim promenama koristeći mantil, osnovni komad teže konfekcije, kao simbol brze mode, milionskih tiraža tokom mnogodecenijske proizvodnje globalno, simbol zone komfora, pripadnosti masi, kolektivne nesvesti i lenje prepuštenosti civilizacijskim tokovima.

Kroz još jednu redizajn kolekciju Ana dekonstruiše formu mantila menjajući mu prepoznatljivu estetiku i funkciju podižući ga iz kategogorije konfekcije u kategoriju visoke autorske mode, unikatnih komada koji su nastali da traju dugo, da se vole, cene i čuvaju.

Nakon 8 godina aktivnog dijaloga o pogrešnom smeru kretanja modnih tokova, početak promena je evidentan. Na pragu modne sezone 2021. godine „Spora moda” je pokret sa sve više pristalica i na strani stvaraoca i na strani modne publike. Oni su zaslužni za preusmeravanje tokova globalne modne industrije sa neetičkog, rasipnog i nepromišljenog pristupa ka industriji koja se zasniva na jednakosti, socijalnoj pravdi, dobrobiti životinja i ekološkom integritetu.

Kolekcija za godinu u kojoj smo uspeli da usporimo, slavi i dokumentuje početak modnih promena u Srbiji kroz likove žena borkinja za održivu modu, ozbiljnih ikona mode iz aspekta koji je iznad površnog i lepog, iznad trendova i tržišta.

Ana Trošić Trajković rođena je 1980. u Trsteniku. Diplomirala je na Beogradskoj Politehnici modni dizajn proizvoda od kože, ali se već na početku profesionalnog rada opredeljuje za tekstil u modnom dizajnu. Tokom i nakon studija imala je nekoliko zapaženih samostalnih revija. Osnivač je i jedan od dizajnera studia Mood Board, koji se od 2008.godine bavi uslugama stajlinga, dizajna i produkcije uniformi i kostima za potrebe marketing agencija.  Tokom ovog perioda Studio je bio angažovan od strane najuspešnijih kompanija i korporacija u svojim domenima.

Najnovije iz: Sanduče

Preporučeni tekstovi

Pratite nas na:

0 Comments

Pošalji komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Prijavi se na Oblakoderov Newsletter i na kraju svakog meseca na mejl ti šaljemo pregled najupečatljivijih tekstova iz prethodnog meseca, informacije o aktuelnim događajima i razgovore sa aktivnim glasovima, mladima koji menjaju društvo!

Uspešno ste se prijavili!