fbpx

Gladni naučnici promovišu Opštu teorija besmisla

Koncertna premijera vinila „Opšta teorija besmisla" beogradske grupe Gladni naučnici održaće se u petak 31. januara u Elektropioniru od 21h.

22. January 2020

Koncertna premijera vinila „Opšta teorija besmisla” beogradske grupe Gladni naučnici održaće se u petak 31. januara u Elektropioniru od 21h, a ulaz je besplatan.

Posle par singlova i spotova, Gladni naučnici imaju čast da vam predstave svoje prvo dugosvirajuće izdanje „Opšta teorija besmisla” koje će prvo od 25. januara biti dostupno na svim striming platformama i na bandcampu, a od 31. januara i na ploči. Vinil su zajedničkim snagama objavili Gladni naučnici, Kišobran i Pop Depresija.

Gladni Naučnici su pop-rock grupa iz Beograda, koju su 2013. god. osnovali trojica kolega iz Instituta „Vinča“. Trenutno su u bendu: Vladimir Đoković (vokal), Vladimir Perović (gitara), Jovan Blanuša (gitara), Stevan Jovičić (bubnjevi) i Vladimir Pavlišin (bas).

Nešto što je počelo kao čist eskapizam prijatelja iz Instituta „Vinča” vremenom se pretvorilo u pogonsko gorivo ili misiju koja postaje bitna baš kao i ona koju je imao Kevin Kostner u “Polju snova”.

Autor svih pesama na albumu je Vladimir Đoković, aranžmani su zajedničko delo Naučnika, a producent je bio Ivan Petrović (Studio Petrović BIGZ). Na devet pesama koje čine „Opštu teoriju besmisla” možete da čujete posvete bitnim pesmama iz muzičke istorije, ali i kako su pank, bluz i ska uticali na formiranje Gladnih naučnika. Od ranije ste imali priliku da čujete singlove „Crni kvadrat”, „Divlja priroda”, „Rascepljeno ja”, „Suočen” i „Samo jubav”, a pred vama će prvi put biti i „Klizimo”, „Elan Vital”, „Panika” i „Cunami tuge”.

Pratite nas na:

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *