Hali Gali #2: Ko i šta vidi u Duploj sobi

U subotu 9. novembra galopiramo ka Dragstoru na drugi po redu Hali Gali.

4. November 2019

Hali Gali mami na novi greh na starom mestu zločina!

U subotu 9. novembra galopiramo ka Dragstoru na drugi po redu Hali Gali. Nakon prvog Požara, na ovom Galopu, izvođači su raspoređeni u tri sobe: Duplu sobu, Katakombe i Noćne more. U njima će, kako organizatori navode, nastupiti „20 ludaka”.

Tim povodom, u prvoj seriji razgovora, popričali  smo sa Crvima, Larskom i Šajzerbiterlemonom, koji će nas čekati u Duploj sobi. Pored njih, na istoj bini će se naći Proto tip, Koikoi, 3mačke100godina, Johanbrauer i Slonz.

Koja je vaša omiljena vožnja u luna parku?

Andrej (Crvi): Autodrom, ili kako se to već zove… Ja sam to zvao SUDARI! Omiljena mi je zato što sam, vozeći se, sa ocem kao klinac, ostao bez pola keca (zuba). Nakon toga je čitav odnos sa luna parkom kao takvim  postao prisniji.

Larska: Pa ovi naši domaći su „bajati” tako da ne biramo – kad nemamo, sve vožnje su omiljene. Možda one najklimavije, recimo balerina bez rukohvata, sa operaterom na ds-u. A Duško-Deda, najviše voli da peca patkice (ako se to računa kao vožnja).

Šajzerbiterlemon: Sletanje u jarak. Nadamo se da negde postoji luna park sa vožnjom koja se ovako zove. Ako ne, onda bi definitivno trebalo.

Koga ili šta ćete videti duplo?

Andrej (Crvi): Publiku, ako mi spadnu naočare u toku svirke, a vrlo je verovatno da hoće. To  zapravo uopšte nije loše. Ovo važi za čitav bend.

Larska: Hari Mata Harija, pošto je u startu duplo.

Šajzerbiterlemon: Onog Isusa na zidu Dragstora. Verovatno i sve ostalo dok se budemo šizofreno bacali po bini.

Šta mislite o drugim bendovima koji će biti sa vama u sobi?

Andrej (Crvi): Silom prilika, moram u svoje ime, ali pretpostavljam da svi u neku ruku delimo slično mišljenje. Bendovi su štrokavi, bučni, neugledni (o ovima iz drugih soba ne smem ni da razmišljam). Dakle, divno. Sve kako treba.

Larska: Dobru većinu nismo čuli uživo i jedva čekamo, ali smo čekirali sve bendove na  YouTube-u i bandcamp-u. Mislimo isto što i o sebi: „eh, kako smo se samo zajebali”. Šalim se , mislimo da svi rade najbolje što mogu, zasigurno su ispunili neka svoja očekivanja – svi galopiraju žestoko i iskreno što je najbitnije.

Šajzerbiterlemon: Ima tu dosta naših dragih prijatelja. Veliki smo fanovi nekih bendova iz Duple sobe, a verujemo da ćemo do kraja večeri biti fanovi svih ovih sastava.

Po čemu će ovaj Hali Gali biti poseban?

Andrej (Crvi): Po dva Dejla Kupera u duploj sobi. Dve bine, dva agenta. Jedna bina, jedan Dejl. Hajde nek se neko usudi da prokljuvi koji od ta dva je onaj pravi, dobri Dejl Kuper. Mada zašto pravi Kuper ne bi bio zli Kuper?

Larska: Nije mala stvar da se okupi ovakva, relativno mlada, ekipa nekog nazovimo novog talasa. Najviše smo uzbuđeni zbog najavljenog požara. Entuzijazam, koji svi bendovi imaju, je visoko zapaljivo gorivo, ako Dragstor ima tavan – izgoreće.

Šajzerbiterlemon: Po tome što će biti konačna povtrda svima koliko smo veliki kad se ujedinimo.

Kako će izgledati vaš nastup?

Andrej (Crvi): To vam je nešto poput buđenja proleća i atomskog napada na Hirošimu, ako smem tako neutralno, objektivno, skromno da primetim.

Larska: Najmanje što očekujemo je to da naš galop bude sinhronizovan, naravno ako nas Hari Mata Hari ne hipnotiše, ipak smo svi tu zbog njega, zar ne ? I da – svi u subotu da odrade jutarnju fiskulturu, posebno da provrte glavu dva puta u levo, pa u desno, kukovi i kolena manje, i raširite dlanove – delićemo bombone i još po nešto.

Šajzerbiterlemon: Totalno ćemo da podivljamo. Ni mi ni publika nećemo znati šta nas je snašlo. Biće dve potpuno nove pesme koje prvi put sviramo i nekoliko specijalnih gostiju.

Pratite nas na:

0 Comments

Pošalji komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Preporučeni tekstovi