fbpx
POGLEDAJ OBLAKODEROV NOVI PROJEKAT - TEKSTOVE O IT ISTORIJI JUGOSLAVIJE! Od prvog domaćeg računara i robota, preko kompjuterske audio i vizuelne umetnosti | POGLEDAJ OBLAKODEROV NOVI PROJEKAT - TEKSTOVE O IT ISTORIJI JUGOSLAVIJE! Od prvog domaćeg računara i robota, preko kompjuterske audio i vizuelne umetnosti | POGLEDAJ OBLAKODEROV NOVI PROJEKAT - TEKSTOVE O IT ISTORIJI JUGOSLAVIJE! Od prvog domaćeg računara i robota, preko kompjuterske audio i vizuelne umetnosti | POGLEDAJ OBLAKODEROV NOVI PROJEKAT - TEKSTOVE O IT ISTORIJI JUGOSLAVIJE! Od prvog domaćeg računara i robota, preko kompjuterske audio i vizuelne umetnosti | POGLEDAJ OBLAKODEROV NOVI PROJEKAT - TEKSTOVE O IT ISTORIJI JUGOSLAVIJE! Od prvog domaćeg računara i robota, preko kompjuterske audio i vizuelne umetnosti | POGLEDAJ OBLAKODEROV NOVI PROJEKAT - TEKSTOVE O IT ISTORIJI JUGOSLAVIJE! Od prvog domaćeg računara i robota, preko kompjuterske audio i vizuelne umetnosti |

Hodam Maltom

Predrag Vidović nam kroz svoj objektiv prenosi zapise sa Malte

7. February 2023

Hodam i gazim taj žuti kamen. Prostire se svuda unaokolo, od njega su kuće, zidine, utvrđenja, crkveni tornjevi. Medni tonovi svuda unaokolo, i sada postaje jasno odakle potiče naziv ovog ušuškanog ostrva.

Između kamenih kuća i zgrada u uskim ulicama dodatno suženim uniformnim malim balkonima brzo se smenjuju zanimljivi prolaznici. Ta skučenost lako puni kadar. Na svakom ćosku nalećem na osemehe koji su došli sa svih strana Sveta. Miris Azije i jaki suvi vetrovi Afrike u najsunčanijem gradu Evrope. Sve je tu.

I ovo, kao i prethodna putovanja, rađa nestrpljivo isčekivanje šta je zapravo na traci 35 milimetarskog filma. Raduju me ponovni susreti s prolaznicima koji sada ostaju nepomični na pristiglim skenovima i pričaju neke svoje priče.

Malta. November 2022.

Fotografije: Peća

Preporučeni tekstovi

Ogledala

Ogledala

U novoj virtelnoj izložbi predstavljamo odraze zabeležene korz objektiv Ive Pajković

Analogne beleške

Analogne beleške

U novoj virtuelnoj izložbi predstavljamo fotografije mladog autora Milana Stojkovića

Tu negde (u meni)

Tu negde (u meni)

Tu negde (u meni) predstavlja dugogodišnji niz pokušaja da shvatim sebe kao pojedinca i sebe kao deo nečeg mnogo većeg

Kamelija

Kamelija

U novoj foto reportaži Milana Todorovića donosimo pejzaže crnogorskog primorja i jugoslovenskog hotela Kamelija

Samo tren

Samo tren

U novoj virtuelnoj izložbi predstavljamo radove mlade pančevačke fotografkinje Natalije Stojanović

Pratite nas na:

0 Comments

Pošalji komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *