Homo emoticon – volontiranje na Nedelji svesti o mozgu

Studentska sekcija Društva za neuronauku Srbije raspisala je konkurs za volontere na ovogodišnjoj Nedelji svesti o mozgu.
14. February 2020.

Studentska sekcija Društva za neuronauku Srbije, koju čine studenti  biologije, psihologije, medicine i sličnih oblasti, raspisala je konkurs za volontere na ovogodišnjoj Nedelji svesti o mozgu pod nazivom Homo emotikon, koja će se dešavati u periodu od 16. do 22. marta u Beogradu.

Kako pozivi u sferi medicine uplaše populaciju koja se ovim temama ne bavi stručno, poziv je upućen svim zainteresovanima za ovu nauronauku da postanu deo tima ove godine, bez ograničavanja na studente iz pomenutih oblasti. Osim znanja, volontiranje na Nedelji svesti o mozgu sjajna je prilika za sticanje kontakata, znanja i druženje sa ljudima istih interesovanja.

”Studentska sekcija organizuje već devetu godinu Nedelju svesti o mozgu. Temu emocije smo izabrali jer smatramo da ćemo upravo interdisciplinarnost neuronaucnog pristupa prikazati najbolje na nečemu sto nam je svima svakodnevno blisko, a to su upravo emocije – otuda i naslov “Homo emoticon”, čovek osećanja. Volonteri su svake godine najvažniji deo našeg (proširenog) tima tokom same izložbe, jer nam je jako važan interaktivni aspekat celog događaja. Volonteri su ti koji na zanimljiv i pristupačan način posetioce vode kroz izložbu, igrajući se sa njima raznih mozgalica, pokazujući sve na modelima, itd.” rekla je Sara Boljević, predsednica Studentske sekcije Društva za neuronauku.

Sve strane svesti, Nedelja svesti o mozgu 2018, galerija SANU

Nedelja svesti o mozgu 2018, dečje radionice ”Anatomska slagalica”

U cilju popularizacije neuronaučnih saznanja, Studensko Udruženje Neuronauke formiralo se 2007. godine. Ovogodišnje pitanje vezuje se za nastanak i svrhu emocija, koje će ispitati nauka, filozofija i umetnost. Jednonedeljni program čine izložbe u galerijama, radionice i predavanja na kojima će se obrađivati ova, kao i mnoge druge teme. Jedna od osnovnih ideja sekcije je vreme koje će biti upotpunjeno razmenom mišljenja i iskustava ljubitelja neuronauke. Skup interesenata za ovu oblast rezultira inovacijama, kao i idejama u projektima koji će se razvijati u budućnosti. Sekciju, kao i samu manifestaciju, osim studenata i članova, čine i mnogi profesori i predavači.

Izvor fotografija: arhiva SANU (Srpska Akademija Nauka i Umetnosti), Studentska sekcija za nauronauku

Najnovije iz: Sanduče

Orkestar Muzikon u Kvaki 22

Nakon uspešnog koncerta u Botaničkoj bašti, ponoćni koncert „Midnight Makes Sense“ će se održati na terasi Kvake 22 za 50 posetilaca

0 Comments

Pošalji komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Pratite nas na:

Preporučeni tekstovi