Oblakoder merch   |    Newsletter    |    Patreon

I ko su uopšte ti zmajevi?

Specijalna epizoda podkasta „Priče o zmajevima“
18. January 2022.

Pod nazivom I ko su uopšte ti zmajevi?, specijalna epizoda podkasta „Priče o zmajevima“ ima nešto drugačiji format. Bez sagovornika, odnosno sagovornice, uz interesantnu i raznoliku muziku iz Avganistana, Iraka, Irana, Sirije i Čečenije, tema poklon epizode biće posvećena simbolici koja se krije iza imena podkasta.

Ko su uopšte ti zmajevi? Da li govorimo o mitskim bićima ili šarenim dečijim igračkama? Kakav značaj imaju zmajevi u avganistanskoj kulturi? A kako ih vidi slovenska mitologija?

Podkast „Priče o zmajevima” ispituje iskustvo pet mladih ljudi koji dolaze iz različitih kulturoloških stvarnosti, a koji su svoj (privremeni) dom pronašli u Srbiji. Iz potrebe da se pozabave simbolikom zmajeva, nastala je i šesta priča.

Urednica i voditeljka: Mina Vasović
Dizajner zvuka: Niko Nikolić (Pavle)
Dizajner: Nebojša Petrović
Konsultant: Demir Mekić

Ovaj podkast deo je projekta Youth Media Intercultural Hub koji sprovodi Omladinski program Beogradskog centra za ljudska prava, uz finansijsku podršku Međunarodne organizacije za migracije i Evropske unije. Medijski partner projekta je naš magazin.

Najnovije iz: Sanduče

Preporučeni tekstovi

Pratite nas na:

0 Comments

Pošalji komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Prijavi se na Oblakoderov Newsletter i na kraju svakog meseca na mejl ti šaljemo pregled najupečatljivijih tekstova iz prethodnog meseca, informacije o aktuelnim događajima i razgovore sa aktivnim glasovima, mladima koji menjaju društvo!

Uspešno ste se prijavili!