fbpx
POGLEDAJ OBLAKODEROV NOVI PROJEKAT - TEKSTOVE O IT ISTORIJI JUGOSLAVIJE! Od prvog domaćeg računara i robota, preko kompjuterske audio i vizuelne umetnosti | POGLEDAJ OBLAKODEROV NOVI PROJEKAT - TEKSTOVE O IT ISTORIJI JUGOSLAVIJE! Od prvog domaćeg računara i robota, preko kompjuterske audio i vizuelne umetnosti | POGLEDAJ OBLAKODEROV NOVI PROJEKAT - TEKSTOVE O IT ISTORIJI JUGOSLAVIJE! Od prvog domaćeg računara i robota, preko kompjuterske audio i vizuelne umetnosti | POGLEDAJ OBLAKODEROV NOVI PROJEKAT - TEKSTOVE O IT ISTORIJI JUGOSLAVIJE! Od prvog domaćeg računara i robota, preko kompjuterske audio i vizuelne umetnosti | POGLEDAJ OBLAKODEROV NOVI PROJEKAT - TEKSTOVE O IT ISTORIJI JUGOSLAVIJE! Od prvog domaćeg računara i robota, preko kompjuterske audio i vizuelne umetnosti | POGLEDAJ OBLAKODEROV NOVI PROJEKAT - TEKSTOVE O IT ISTORIJI JUGOSLAVIJE! Od prvog domaćeg računara i robota, preko kompjuterske audio i vizuelne umetnosti |

Šta je Oblakoder?

Oblakoder magazin je besplatni onlajn magazin namenjen mladima, čiji je osnovni cilj da edukuje, informiše i osnaži mlade u njihovom delovanju, aktivizmu i kulturnom radu, ali i da postavlja relevantna pitanja, analizira svakodnevicu i društvene fenomene koji utiču na život mladih. Oblakoder posebnu pažnju poklanja kulturnoj sceni i promociji neafimisanih mladih umetnika i autora.
Oblakoder je počeo sa radom 25. maja 2018. godine, a pokrenulo ga je pet mladih novinara koji su želeli da stvore prostor za priče koje će mladima biti važne. Zalažemo se za vršnjačko obrazovanje, te danas našu redakciju čine mladi novinari koji su prošli kroz mentorski program Oblakodera.

Oblakoder istražuje savremene forme novinarstva i neguje autorski izraz. Pored tekstova, naše novinarke Marina Zec i Marija Todorović autorke su i urednice muzičke emisije Digitalni kasetofon koja se emituje svake druge srede od 17 do 18 časova na RadioAparatu.

Oblakoder se bavi i organizacijom različitih događaja namenjenih mladima, od koncerata do debatnih programa.

Pogledaj sve Oblakoderove autore ovde.


Glavna i odgovorna urednica / projektna menadžerka: Marina Zec
Producentkinja / urednica rubrike za kulturu / social media manager: Marija Todorović
Urednica rubrike Lift / lektorka: Snežana Katunac
Art direkcija / dizajn: Olga Đelošević
Novinarka: Marija Milić
Urednica rubrike poezija utorkom: Natalija Aleksić

Oblakoder je podržan od strane:

Partneri Oblakodera:

Oblakoderov projekat ,,Anti-fejk – program osnaživanja mladih u oblasti medijske i informacione pismenosti” podržan je od strane:

Rad Oblakodera podržava Švedska u okviru programa Beogradske otvorene škole „Mladi i mediji za demokratski razvoj“.