STIGAO JE NOVI BROJ OBLAKODER MAGAZINA! NABAVI SVOJ PRIMERAK U SVIM BOOKA KNJIŽARAMA, ILI NAM PIŠI NA MEJL oblakodermagazin@gmail.com | STIGAO JE NOVI BROJ OBLAKODER MAGAZINA! NABAVI SVOJ PRIMERAK U SVIM BOOKA KNJIŽARAMA, ILI NAM PIŠI NA MEJL oblakodermagazin@gmail.com | STIGAO JE NOVI BROJ OBLAKODER MAGAZINA! NABAVI SVOJ PRIMERAK U SVIM BOOKA KNJIŽARAMA, ILI NAM PIŠI NA MEJL oblakodermagazin@gmail.com | STIGAO JE NOVI BROJ OBLAKODER MAGAZINA! NABAVI SVOJ PRIMERAK U SVIM BOOKA KNJIŽARAMA, ILI NAM PIŠI NA MEJL oblakodermagazin@gmail.com | STIGAO JE NOVI BROJ OBLAKODER MAGAZINA! NABAVI SVOJ PRIMERAK U SVIM BOOKA KNJIŽARAMA, ILI NAM PIŠI NA MEJL oblakodermagazin@gmail.com

Oblakoder merch   |    Newsletter    |    Patreon   |   Antifejk

Iva Lorens donosi nam novu numeru – i to na srpskom i engleskom jeziku

Nova pesma, koja ima dva izdanja, nastala je u saradnji sa svetskom zvezdom Džejsonom Derulom
Piše: Marina Zec

9. August 2022

Osam meseci otkako je objavila prvi singl na srpskom jeziku, mlada muzičarka Iva Lorens nastavlja da radi punom parom i objavljuje nove pesme. Nakon Svitanja, usledile su Zima i Tenzija, a pre nekoliko dana Iva Lorens svoju publiku iznenadila je novim poduhvatom – objavljivanjem pesme koja ima dva izdanja – na srpskom i na engleskom jeziku.

Pesme 2 do 4 i Flirt nastale su kao proizvod saradnje sa Džejsonom Derulom, koji je bio Ivin mentor u okviru Tuborg Open-a. Iva se našla među 6 mladih muzičara koji su dobili priliku da odu u Los Anđeles i pod Džejsonovim mentorstvom snime pesmu i nastupaju na sceni Viltern Teatra. Kada je dobila poziv za saradnju, Iva je bila skeptična, misleći da je u pitanju neki spam mejl, a ne ozbiljna ponuda.

„Stigao mi mail na kome je pisalo baš to – „Hej, našli smo te na internetu, je l’ si zainteresovana da ideš u LA i radiš pesmu sa Džejson Derulom za Tuborg Open?” i najiskrenije sam mislila da je neki spam i da me neko zeza, ali sam odgovorila zato što je bilo na poslovnom mail-u. U glavi sam sebi rekla „jao, ovo je kao kad je Frikom imao onu nagradnu igru sa štapićima i ja sam sad to dobila”, jer iskreno nikad nisam ništa dobila tako u životu, a već sam jako dugo želela ponovo da odem u Ameriku. Eto , manifestacija i rad kad se spoje u jedno”, kaže Iva.

Iva se posle putovanja u Los Anđeles vratila kući toliko pozitivna, da su svi oko nje bili šokirani koliko je bila, kako sama kaže – zen:

„Nisam dugo bila u Americi i nekako me je probudila, inspirisala i vratila sam se više motivisana nego ikada. Kada ti neko da tu vrstu validacije i platformu, zaista je privilegija i osveženje. Svašta sam videla, napravila dosta novih divnih prijatelja i saradnika.”

Iako je početna ideja bila da snimi jednu pesmu, Iva je zbog komunikacije sa Džejsonom ipak odlučila da uradi dve verzije – na srpskom i engleskom jeziku.

Ideja je krenula potpuno niotkuda, ja sam shvatila da Jason neće razumeti ni reč pesme, a treba da mi bude mentor i da mi da kometare i smernice. Ja sam prvenstveno tekstopisac, pa onda producent. Rekla sam mu da bih volela da budu dve verzije i on se oduševio, čak je i hteo da pomešam obe i napravim jednu, ali više mi se dopalo ovako”, kaže Iva.

Zanimljivo je da se tekst engleske i srpske verzije u potpunosti razlikuje, tačnije da je tema dveju pesama potpuno drugačija. Iva ističe da nije želela da prevodi pesmu, jer bi to dovelo do toga da se izgubi kontekst. Umesto toga, uradila je nešto što predstavlja upravo suprotnost tome.

Engleska verzija je dosta koketna, srpska verzija je nekako upuštanje u odnos koji je neočekivan. Obe, doduše, imaju neku notu neprihvatanja emocija”, što mislim da svi nekad radimo. Lažemo sebe da nam se neko malo manje sviđa, a u stvari se zaljubljujemo, objašnjava Iva.

Spot za pesmu stiže već do kraja ove nedelje, a Iva je na spotu radila ponovo sa Timnom, koja je režirala Tenziju i Vladom Đurićem, koji je, kako kaže, njen omiljeni direktor fotografije. S ozbirom na to da je u pitanju već četvrti singl koji je objavila na srpskom u prethodnih godinu dana, u toku je priprema i sledećeg koraka, celine koja će pesme zaokružiti, a to je – album.

Album je polako pri kraju, sad se sve kockice sklapaju, zanimljivo mi je kako sad sve postaje celina. Zapravo, sad pravim muziku više nego ikada, tako da već imamo svakakve planove. U septembru će biti još koncerata i, naravno, kad album izađe, baš bih volela da napravim jedan divan samostalan koncert, da otpevam ceo album i napravim nastup kakav sam uvek želela, zaključuje Iva.

Dva nova Ivina singla – 2 do 4 i Flirt možete poslušati na svim striming platformama.

Preporučeni tekstovi

Pratite nas na:

0 Comments

Pošalji komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *