STIGAO JE NOVI BROJ OBLAKODER MAGAZINA! NABAVI SVOJ PRIMERAK U SVIM BOOKA KNJIŽARAMA, ILI NAM PIŠI NA MEJL oblakodermagazin@gmail.com | STIGAO JE NOVI BROJ OBLAKODER MAGAZINA! NABAVI SVOJ PRIMERAK U SVIM BOOKA KNJIŽARAMA, ILI NAM PIŠI NA MEJL oblakodermagazin@gmail.com | STIGAO JE NOVI BROJ OBLAKODER MAGAZINA! NABAVI SVOJ PRIMERAK U SVIM BOOKA KNJIŽARAMA, ILI NAM PIŠI NA MEJL oblakodermagazin@gmail.com | STIGAO JE NOVI BROJ OBLAKODER MAGAZINA! NABAVI SVOJ PRIMERAK U SVIM BOOKA KNJIŽARAMA, ILI NAM PIŠI NA MEJL oblakodermagazin@gmail.com | STIGAO JE NOVI BROJ OBLAKODER MAGAZINA! NABAVI SVOJ PRIMERAK U SVIM BOOKA KNJIŽARAMA, ILI NAM PIŠI NA MEJL oblakodermagazin@gmail.com

Oblakoder merch   |    Newsletter    |    Patreon   |   Antifejk

Iva Lorens, Luka Rajić i pocket palma o predstojećem koncertu u DOB-u

Malo drugačije obrade i aranžmani dobro poznatih pesama mladih autora očekuju posetioce u Amerikani
Piše: Marija Milić

22. March 2022

Ovog petka, 25. marta, sala Amerikana Doma omladine Beograda ugostiće mlade umetnike Ivu Lorens, Luku Rajića i synth-pop trio pocket palmu. Izdavačka kuća Kontra organizovala je ovaj koncert, a umetnici nam govore da su njih troje imali želju da, na neki način, rade zajedno. Kao specijalni gosti pojaviće se sastav Retrospektiva koji koncert otvara u 20:30h. A na koncertu nas očekuju i malo drugačije obrade i aranžmani dobro poznatih pesma mladih autora. Iako pripreme teku intenzivno, Iva, Luka i članovi pocket palme govore nam da je sve vrlo opušteno, upravo jer su se njihove energije kao i zamisli u vezi sa koncertom poklopile.

Sa njima smo razgovarali o pripremama za nastup, dress codu koji bi oni odabrali za ovu priliku, muzici koju trenutno slušaju, ali i o budućim projektima i pesmama.

Kako teku pripreme za predstojeći nastup?

Iva Lorens: Teku intenzivno, imamo par novih pesama, snimam i spot i organizujem još jedan live session tako da, s moje strane, vrlo radno i bez stajanja.

Luka Rajić: S obzirom da je ostalo još par dana, prilično je radno! Uglavnom su to probe i sastanci vezani za koncert i organizaciju.

pocket palma: Jako puno smo svirali krajem prošle godine, pa smo poprilično uvježbani, a vikend prije Doma omladine imamo promociju albuma u Zagrebu, pa smo ekstra spremni. 

Kako je došlo do saradnje između vas troje, da li je izdavačka kuća Kontra inicirala ili je to bila i vaša želja?

Iva Lorens: Nikola, naš menadžer, koji je, između ostalog, i naš izdavač, nas je zvao. Luku zezam već neko vreme da sam ja njegova Dupa Lipa, a on Moj Troye Sivan (njih dvoje su početkom karijere išli zajedno na turneje), Pocket Palmu oboje obozavamo, tako da nam je bilo logično da njih pozovemo.

Luka: Kontra je inicirala ideju, ali mislim da smo sve troje svakako već imali želju da, na neki način, radimo zajedno.

pocket palma: Znamo se svi privatno već neko vrijeme. Zapravo nam je jako drago da smo dio regionalne scene u isto vrijeme kao i Luka i Iva, a jako se osjećamo počašćenima što su nas zvali da nastupamo s njima. 

Levo: Luka Rajić / Desno: Pocket Palma

Koliko je izazovno pripremati zajednički koncert, a koja je prednost rada u timu?

Iva Lorens: Iskreno, nema izazova kada radiš sa ljudima koji se poštuju i vole. Mi smo svi vrlo opušteni i rado guramo i bodrimo jedni druge.

Luka: Lakše je jer nas ima troje i ne donosiš sam sve odluke. Organizacija zna da bude stresna i, iako sve troje imamo stvari na kojima trenutno radimo, lepo funkcionišemo i realtivno lako donosimo sve odluke.

pocket palma: Najveći izazov za nas je to što smo u drugoj državi, pa sva komunikacija ide preko poruka i mejlova, a rado bismo se našli sa svima uživo. Osim toga, nije teško jer smo svi imali više – manje istu viziju što se tiče ovog koncerta. Htjeli bismo se zahvaliti Ivi i Luki što zapravo obavljaju veći dio PR-a. 

Kako pripremate repertoar? Da li možemo da očekujemo neke malo drugačije obrade (drugačiji aranžman ili slično)?

Iva Lorens: Ja volim da uživo publika čuje nešto novo što inače ne bi čula u pesmi, tako da očekujte neke promene i nove pesme.

Luka: Meni je zabavno kada se muzičari igraju sa aranžmanima i daju publici novo iskustvo pesama koje već znaju, tako da će i moj set biti takav. Pored svih dosadašnjih pesama, izvodiću i nekoliko novih, tako da će biti svega po malo. 

pocket palma: Za svaki live nastup malo izmjenimo aranžmane, bar minimalno. Tako je zanimljivije nama, a i publici. Pripremili smo svakakva iznenađenja. 

Šta slušate u poslednje vreme?

Iva Lorens: U poslednje vreme slušam Ray of Light od Madonne i album Slut Pop od Kim Petras. Očigledno sam u nekoj elektronika fazi. Đuska mi se.

Luka: FKA twigs je izbacila novi mixtape koji je odličan, pa to slušam često. Takođe, nedavno sam se upustio u diskografiju Kanye West-a, pa sam trenutno u svojoj „My Beautiful Dark Twisted Fantasy” eri. Pored njih svako malo slušam Euphoria soundtrack i tako sebe tešim što je sezona gotova. 

pocket palma: Skačemo iz krajnosti u krajnost, kao i uvijek, na repeatu u zadnje vrijeme su nam Men I Trust i Alice in Chains. 

Iva Lorens

Kojom pesmom biste opisali ovaj proces pripreme pred nastup u Domu omladine?

Iva Lorens: D12 – My band (iliti Eminem haha)

Luka: Maribou State – Nervous ticks (feat. Holly Walker)

pocket palma: Kiss – Rock and Roll All Nite

Kada biste birali dress code za ovaj nastup, on bi bio…?

Iva Lorens: Euphoria.

Luka: Dođite na koncert i iznenadite se. 

pocket palma: U poslednje vrijeme smo konstantno u koži. Samo da bude napeto. 

Na čemu trenutno radite, mimo priprema za koncert?

Iva Lorens: Na završavanju albuma i novog spota za pesmu „Tenzija”.

Luka: Sprema se puno novih pesama i spotova i planira se još nastupa. Biće veoma dinamična ova godina.

pocket palma: Početkom godine smo krenuli raditi na novom materijalu, ali to je sad na pauzi zbog količine koncerata koje imamo u naredno vrijeme. Nadamo se da ćemo svirati što više, ali želimo naći vremena da napišemo sljedeći album jer imamo poprilično velike planove oko kojih smo uzbuđeni. 

Preporučeni tekstovi

Pratite nas na:

0 Comments

Pošalji komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *