fbpx
STIGAO JE NOVI BROJ OBLAKODER MAGAZINA! NABAVI SVOJ PRIMERAK U SVIM BOOKA KNJIŽARAMA, ILI NAM PIŠI NA MEJL oblakodermagazin@gmail.com | STIGAO JE NOVI BROJ OBLAKODER MAGAZINA! NABAVI SVOJ PRIMERAK U SVIM BOOKA KNJIŽARAMA, ILI NAM PIŠI NA MEJL oblakodermagazin@gmail.com | STIGAO JE NOVI BROJ OBLAKODER MAGAZINA! NABAVI SVOJ PRIMERAK U SVIM BOOKA KNJIŽARAMA, ILI NAM PIŠI NA MEJL oblakodermagazin@gmail.com | STIGAO JE NOVI BROJ OBLAKODER MAGAZINA! NABAVI SVOJ PRIMERAK U SVIM BOOKA KNJIŽARAMA, ILI NAM PIŠI NA MEJL oblakodermagazin@gmail.com | STIGAO JE NOVI BROJ OBLAKODER MAGAZINA! NABAVI SVOJ PRIMERAK U SVIM BOOKA KNJIŽARAMA, ILI NAM PIŠI NA MEJL oblakodermagazin@gmail.com

Oblakoder merch   |    Newsletter    |    Patreon   |   Antifejk

Iva Lorens objavila singl Hej (Nisi više isti)

Sa mladom muzičarkom razgovarali smo o novom singlu
Piše: Marina Zec

23. December 2022

U susret novoj godini i praznicima, muzičarka Iva Lorens rešila je da iznenadi svoje fanove i objavi baladu Hej (Nisi više isti). Novi singl je, kako najavljuje, poslednji pred izlazak njenog debitanskog albuma koji stiže na proleće, a sa Ivom smo kratko porazgovarali o novoj numeri.

Danas je izašla pesma Hej (nisi više isti) – kako je nastala pesma i kako je izgledao rad na njoj?

Iva Lorens: Hej sam napisala na klupici u svojoj ulici u dva ujutru, iskreno samo je izletela iz mene. Trebalo mi je dosta vremena da je podelim sa producentom. Razumeli smo se, da ne treba mnogo da se dira. Nastupala sam je prvi put na Agelast session-u , odatle je i došla ideja da bude harfa u pesmi. Dosta sam dugo radila ovu pesmu, snimali smo klavir u muzičkoj skoli u 6 ujutru, potom harfu kod harfiskinje u dnevnoj sobi i sam kraj je snimljen u mojoj sobi gde pevam sa drugog kraja sobe. Htela sam da ima više faza intime i da nekako predstavim i sam taj proces stvaranja pesme iz sobe, do studia, pa do nastupa.

Za novu pesmu si pisala da ti je posebno emotivna i lična – kako onda izgleda život jedne takve pesme za tebe?

Ona je zaživela na koncertima, kad god krenem da je pevam svi se ućute i osetim da je ljudi vole, a nije izašla do danas. Setila sam se da je Amy Whinehouse jednom rekla da ne zeli da peva više svoj album “Back to black” jer joj je teško da se stalno vraća na te emocije. Ovom pesmom sam razumela o čemu priča. Treba mi dosta koncentracije da je otpevam uživo a da se ne izgubim u njoj. Ali ja nikad ne bih volela da se osećam ambivaletno prema ovoj pesmi. Uvek sam rekla da što se tiče tekstova ću uvek biti iskrena prema sebi i svima koji slušaju moju muziku, tako da sumnjam da će doći dan da je nenastupam. 

Prošle godine u ovo doba objavila si takođe baladu – da li postoji neka povezanost između zimskog perioda i balada u svetu Ive Lorens?

Ja volim zimske balade, ima nešto kod toga kad je sve tmurno da samo želiš mir i tišinu. Uvek je zima emotivnija, kraj godine je pa se vraćamo u neku nostalgiju, skupljamo utiske od proteklih 12 meseci. Koliko je divnan, toliko je i dobar period da se vratimo sami sebi i završimo neko poglavlje. 

Pesmu prati i spot – koji deluje jednostavno, ali izrazito intimo i lično i podseća i na američke klupske nastupe iz 50ih i 60ih. Da li je postojala inspiracija za spot i kako je izgledao rad na njemu?

Spot se desio jako brzo, samo sam osetila momenat da ova pesma mora da izadje sada i odmah, da treba da bude jednostavno i da se prosto predam kompletno. Nisam htela da išta odvlači paznju u spotu. Bilo je jako intimno snimanje, nas četvoro u par kvadrata. Trebalo mi je malo vremena da se skupim posle, pa smo izašle na žurku da se malo opustim, ali sam jako ponosna na ovaj spot, svašta predstavlja za mene. 

Kakvi su dalji planovi Ive Lorens? Da li je ovaj singl najavljuje album, i ako da, kada ga možemo očekivati?

Ovo je pesma za sve ljude koji su je pevali sa mnom na koncertu i strpljivo čekali da izadje, kao neki novogodišnji poklon. Sa sledećom pesmom izlazi i ceo album od 10 pesama, neke su već izašle ali dosta njih i nije. Stiže u martu, to obećavam. Svi ste pozvani na proslavu. 

Preporučeni tekstovi

Pratite nas na:

0 Comments

Pošalji komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *