Izdvajamo filmove sa Merlinka festivala

Predstavljamo vam tri igrana filma koja ne smete propustiti na ovogodišnjem Merlinka festivalu!

3. December 2019

Ovogodišnje, jedanaesto izdanje Merlinka festivala biće održano od četvrtka, 5. decembra do nedelje 8. decembra kada će u Domu omladine Beograda biti prikazano 120 igranih, dokumentarnih i kratkih filmova LGBT tematike. Tim povodom predstavljamo vam tri igrana filma koja ne smete propustiti!

Erik i Erika (Erik & Erika)

Reinhold Bilgeri, Austrija 2018.

Austrijski film “Erik i Erika” inspirisan je životom Erika/Erike Schinegger, ski senzacije koja je postala medijska senzacija. Dok je bio Erika slavili su ga. Sada kada je Erik on je odbačen i optužen za prevaru. Istinita priča o nepravdi i tabu temama u Austriji, sedamdesetih godina prošlog veka.

Nedelja, 8. decembar 17:00 Velika sala Doma omladine Beograda nakon čega će biti održan Q&A sa publikom

Galor (Galore)

Lazlo i Dylan Tonk, Holandija 2019.

Dokumentarac “Galor” donosi priču o dreg senzaciji Lejdi Galor koja se sprema za svoju najveću transformaciju ikada. Boreći se za vidljivost i solidarnost ona je postala važan deo evropske dreg zajednice, međutim, za Sandera den Bassa, muškarca iza Lejdi Galor, ova praksa počinje da uzima svoj danak. Iako mu je njegova veličina donela slavu i prepoznatljivost, Lejdi Galor se bori sa sve više zdravstvenih problema. Operacija smanjenja želuca će mu pomoći da se vrati na zdravu težinu, ali šta će ostati od Lejdi Galor?

Subota, 7. decembar 21:30 Amerikana, Dom omladine Beograda

Film „Galor”

Nije vam ovo Berlin (Esto no es Berlin)

Hari Sama, Meksiko, 2019.

Radnja filma odvija se osamdesetih godina u Meksiku za vreme održavanja Svetskog prvenstva u fudbalu. Prati andergraund – pank scenu u Meksiko sitiju i sedamnaestogodišnjeg Karlosa koji oseća kako se ne uklapa ni u svoju porodicu niti među prijatelje koje je izabrao u školi, a čiji se svet menja kada ga pozovu u mistični noćni klub gde otkriva podzemnu scenu noćnog života, post pank, seksualne slobode i drogu. Sve ovo stavlja na test njegovo prijateljstvo sa najboljim drugom pod imenom Gera i pušta ga da pronađe strast prema umetnosti.

Film „Nije vam ovo Berlin”

Pratite nas na:

0 Comments

Pošalji komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Preporučeni tekstovi