fbpx

Izložba 20/20 i Nova Artmosfera u bioskopu Balkan

Izložba 20/20 i Nova Artmosfera u bioskopu Balkan

U kultnom gradskom bioskopu Balkan otvorena je ove nedelje Izložba 20/20, u organizaciji Fondacije Saša Mirčeta i Nura Art. Na izložbi će desetoro mladih umetnika predstaviti svoja dela na tradicionalan način, izlaganjem u prostoru, dok će desetoro njih svoja dela predstaviti na sasvim originalan način – prezentacijom pomoću platforme za virtuelnu realnost VR ALL ART.

Bioskop Balkan arhitektonski predstavlja spomenik kulture, a Izložba 20/20 biće uvod u njegovu rekonstrukciju koja će biti završena 2020. godine. Verica Sujić, direktorka Fondacije Saša Marčeta, koja je jedan od organizatora izložbe, najavila je podršku mladim umetnicima i u budućnosti.

- Novim konceptom Bioskopa Balkan, Fondacija Saša Marčeta donosi NOVU ARTmosferu koja će predstavljati dinamičnu vezu između umetnika, edukatora, urbanista, medija, kompanija i najšire javnosti, a u cilju promovisanja kulturno-umetničkih događaja - zaključila je Verica Sujić.

- Ideja Nura Arta nastala je upravo sa ciljem da mladim vizuelnim umetnicima pruži platformu na kojoj će se promovisati njihovo stvaralaštvo kroz edukaciju, vidljivost i posledično - kreiranje tržišta koje podržava njihov rad - ističe Milan Marković, jedan od pokretača Nura arta.

Izložba je odtvorena do petka, 9.11. od 18h do 21h u ulici Jug Bogdanovoj 16 u Beogradu. Ulaz je besplatan.

Ivan Radisavljevic

Leave a reply