Izložba Inspiracija Beograd 2020: Artist in Residence

Izložba će biti otvorena 8. februara u 17 časova u Gradskoj galeriji
3. February 2021.

Uprkos svim poteškoćama, KC Grad je pokrenuo nekoliko projekata tokom 2020. godine. U ovom periodu pokrenut je bio i novi ciklus Artist in Residence Programa, koji KC Grad razvija još od 2014. godine. Putem otvorenog poziva formirana je grupa umetnika koji su tokom decembra 2020. i januara 2021. vredno radili na svojim projektima, koji će biti izloženi u KC Grad od 8. februara.

Kako je Artists in Residence tokom 2020. godine donekle zaustavljen nemogućnošću da strani umetnici dođu u Beograd i s obzirom na to da je u situaciji globalne pandemije, KC Grad je rešio da umesto klasičnih izložbi, ponudi galerijski prostor umetnicima. Alone Together, onlajn program, bila je jedina preostala mogućnost da u vremenu pandemije i zabrane kretanja čujemo šta rade drugi, kako se osećaju, o čemu razmišljaju… Sa velikim interesovanjem i zadovoljstvom smo razgovarali sa umetnicima koji žive ovde, ali i u raznim drugim krajevima sveta.

Ovakav vid uzajamne podrške umetnika i galerije rezultirao je radovima koje vam predstavljamo u vidu grupne izložbe pod nazivom „Inspiracija Beograd 2020″. Umetnici učesnici umetničke rezidencije KC Grada su: Biljana Milenković, Aleksa Jovanović, Bojana Torlak, Lazar Simeunović, Tijana Mrvošević, Vanja Pašić, Draga Mrvoš Mott, Marija Šavija, Yao Wang, Alexander Gulevskiy, Dea Džanković i Chloe Wang.Prateći program, kao i termini predstavljanja umetnika, biće naknadno objavljeni.

Izložba će biti otvorena 8. februara u 17 časova u Gradskoj galeriji, a možete je posetiti svakodnevno do 20. februara, u periodu od 16 do 20 časova.

Najnovije iz: Sanduče

0 Comments

Pošalji komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Pratite nas na:

Preporučeni tekstovi