Izložba MASTERPIECES III u Umetničkom prostoru U10

Grupna izložba master studenata Fakulteta likovnih umetnosti biće otvorena 23. marta
23. March 2021.

Grupna izložba master studenata Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu MASTERPIECES III će biti otvorena od 23. marta do 3. aprila 2021. godine u Umetničkom prostoru U10, uz poštovanje svih epidemioloških mera.

Izlagači su Milica Bilanović, Kristina Cvetuljski, Filip Đukić, Nebojša Jamasaki-Vukelić, Marija Janićijević, Stefan Jovanov, Milan Kacevski, Ivana Micić, Živana Mijailović, Vanja Mijatović, Teodora Nikolić, Sofija Pašalić, Konstantinos Patelis Milićević, Danilo Paunović, Tijana Petrović, Uroš Stojiljković, Marija Vukotić.

Izložba MASTERPIECES III rezultat je projekta koji se treću godinu zaredom realizuje saradnjom između kolektiva Umetničkog prostora U10 i studenata master studija Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu, kojima se na taj način pruža podrška i promoviše njihov rad. Ostvaren prvi put 2019. godine, projekat je osmišljen sa namerom da zaustavi sve primetniji proces udaljavanja osnivača Umetničkog prostora U10, kao i njihovih izlagača i publike, od najmlađe generacije umetnika, omogućavajući im ujedno da svoje radove, često i po prvi put, javno predstave u okviru jedne vanškolske izložbe. Imajući u vidu da se zasniva na intenzivnoj komunikaciji i međugeneracijskom povezivanju koje u sebi nosi potencijal budućih saradnji, dok studenti istovremeno svojim aktivnim učešćem dobijaju priliku da steknu dragoceno iskustvo u koncipiranju i organizaciji izložbe, prezentaciji rada i komunikaciji sa publikom, proces nastanka izložbe, a naročito njegova društvena i obrazovna komponenta, jednako su važni kao i njen krajnji rezultat.

Više informacija možete promaći ovde.

Najnovije iz: Sanduče

0 Comments

Pošalji komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Pratite nas na:

Preporučeni tekstovi